Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIZIČKE I PRAVNE OSOBE

Erste banka produžila moratorije za klijente iz turističkog sektora do 12 mjeseci

erste
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
04.05.2020.
u 10:58

Iako banka ne naplaćuje naknadu za moratorij, zbog obračuna kamate tijekom počeka i produžetka otplate, ova opcija za dužnike značajno poskupljuje kredit.

Za klijente koji se bave turizmom i povezanim djelatnostima te su više od 50 posto prihoda ostvarili od lipnja do rujna 2019. Erste banka uvela je mogućnost počeka na kredite do 12 mjeseci, najkasnije do 30. lipnja 2021. godine.

Odluka se odnosi i na fizičke i na pravne osobe, a tijekom moratorija obračunavaju kamate koje klijent može plaćati, ili dok moratorij traje, ili ih početi otplaćivati nakon isteka počeka. Otplata glavnice može se prebaciti na kraj otplatnog razdoblja ili rasporediti na preostale rate koje dospijevaju nakon počeka. Krajnji rok povrata kredita može se produljiti za razdoblje trajanja počeka.

- U proteklom smo razdoblju zaprimili značajan broj zahtjeva za odgodom plaćanja kreditnih obveza klijenata iz segmenta turizma. Svjesni smo činjenice da postojeća situacija ima negativne implikacije na njihovo poslovanje i da je vrlo teško predvidjeti budući razvoj situacije. Iz tog smo razloga odlučili produljiti rok prolongata kreditnih obveza za taj segment klijenata sa šest na 12 mjeseci, nastojeći im tako olakšati situaciju - komentirao je predsjednik uprave Erste banke Christoph Schoefboeck.

Iako banka ne naplaćuje naknadu za moratorij, zbog obračuna kamate tijekom počeka i produžetka otplate, ova opcija za dužnike značajno poskupljuje kredit.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
Linus
06:38 06.05.2020.

Namjera erste banke nije da pomogne čovijeku nego da još dodatno zaradi u ovoj krizi. Dok sve banke i sad posluju u plusu u ni jednom trenutku nisu pokazale suosjećanje sa svojim klijentima kojima su smanjena primanja ili su dobili otkaz nego sretno trljaju ruke jer će im biti još više novca uplaćeno na račun istog kredita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije