Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namazane mašću

Zastupnica Lekaj Prljaskaj upozorila na oskvrnuće islamskih osmrtnica, traži reakciju

16.05.2016., Zagreb - Odbor za Ustav, Poslovnik i politicki sustav poceo je na danasnjoj sjednici razgovore s kandidatima za ustavne suce. Ermina Lekaj Prljaskaj. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
29.03.2018.
u 20:00

Na Twitteru su u četvrtak objavljene fotografije dviju muslimanskih osmrtnica premazanih svinjskom masti na Borongaju u Zagrebu.

Nakon što su u četvrtak u medijima objavljene fotografije oskvrnutih osmrtnica građana islamske vjere, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj pozvala je mjerodavna državna tijela da žurno poduzmu sve radi utvrđivanja činjeničnog stanja i procesuiranja odgovornih za to nedjelo.

"Danas su brojni internetski portali u Republici Hrvatskoj prenijeli šokantne fotografije koje prikazuju oskvrnuće osmrtnica naših preminulih sugrađana islamske vjeroispovijesti. Kao zastupnica Hrvatskoga sabora u kojem predstavljam i manjinske zajednice s velikim brojem pripadnika islamske vjeroispovijesti, apeliram na sva nadležna državna tijela da što žurnije poduzmu sve nužne mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja i procesuiranja odgovornih za počinjenje ovog nedjela", navodi u priopćenju saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine.

Na Twitteru su u četvrtak objavljene fotografije dviju muslimanskih osmrtnica premazanih svinjskom masti na Borongaju u Zagrebu.

Foto: Twitter

Saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj podsjetila je da je u mnogim muslimanskim zemljama diljem svijeta Republika Hrvatska prepoznata kao država u kojoj je muslimanska manjina na najbolji mogući način integrirana u ostatak društva pa ih zato, istaknula je, "počinjenje ovog strašnog svetogrđa ispunjava potpunom nevjericom i razočaranjem."

"Ovim nakaznim činom moralne opačine je cijelome hrvatskom društvu upućen ozbiljan izazov na koji moramo svi zajedno, kao odgovorni građani, solidarno i civilizirano odgovoriti. Nepoznati počinitelji ovog sramotnog nedjela su, narušavajući mir pokojnika, iskazali potpuni prijezir prema temeljnim pravilima morala i ljudskosti, pa stoga pozivam nadležna tijela da počiniteljima izrekne primjerene kazne koje će u potpunosti odgovarati svrsi generalne i specijalne prevencije kod počinjenja ovakvih djela koja mogu uznemiriti cijelo društvo", stoji u priopćenju saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj.

Komentara 18

ER
EroK
20:48 29.03.2018.

Tko je napravio ovo perfidno zlodjelo pita se gđa Ermina Lekaj, a pitamo se i svi mi Hrvati? Svakako napravio je onaj koji želi zlo Hrvatskoj i Hrvatskom narodu. Možda čak i onaj što je nacrtao svastiku na Poljudi? Kaoao što policija šuti o svastici ma Poljudu, tako će sigurno šutiti i ovom sramotnom činu, koji je za svaku osudu! Sramota i bijeda od ove Policije! Sućut obitelji umrlim, tražimo duboku ispriku žrtvama. Sućut cijelom Hrvatskom narodu, koji dozvoljava, da ovakvi rušitelji hrvatskih vrednota hodaju medju nama.

PI
pinkec
20:56 29.03.2018.

Još jedan razlog za Referendum i Lustraciju, a početi s DORH-om!

GU
Gustirna
21:05 29.03.2018.

Valjda je godpođa cula i vidjela iz koje partije se rugaju hasanbegovicevom muslimanstvu....tamo trazite ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije