Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZADOVOLJAN

Erdogan upozorava: 'Kurdska milicija nije napustila "sigurnu zonu" u Siriji'

Tayyip Erdogan
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/3
05.11.2019.
u 14:53

Prije skoro mjesec dana, Turska i njezini sirijski saveznici među pobunjeničkim skupinama, pokrenuli su prekograničnu ofenzivu protiv kurdskih boraca YPG-a, zauzevši 120 kilometara pograničnog područja.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan u utorak je rekao da se kurdske narodne obrambene jedinice (YPG) nisu povukle iz nekih sirijskih pograničnih područja te da snage SAD, usprkos dogovoru, i dalje provode zajedničke ophodnje s tom kurdskom milicijom.

Prije skoro mjesec dana, Turska i njezini sirijski saveznici među pobunjeničkim skupinama, pokrenuli su prekograničnu ofenzivu protiv kurdskih boraca YPG-a, zauzevši 120 kilometara pograničnog područja.

Potom je Turska sklopila dva zasebna sporazuma sa SAD-om i Rusijom prema kojima se YPG mora povući iz tzv. "sigurnosne zone" koju Turska namjerava uspostaviti na sirijskom teritoriju.

Ankara se zauzvrat obvezala da će zaustaviti ofenzivu na Kurde.

I dok Washington i Moskva tvrde da su kurdski borci napustili to područje, Erdogan tvrdi da to nije slučaj.

"Ta područja nisu ispražnjena od terorista. Teroristi nisu udaljeni niti iz Tel Rifata niti iz Manbidža", kazao je Erdogan.

Poručio je da će poštivati sporazuma s dvije sile sve dok se Washington i Moskva budu držali vlastitih obećanja.

VIDEO: Kurdi bježe nakon turskih napada

Komentara 2

TE
TEUTA
17:47 05.11.2019.

Kakva sigurnosna zona na tudje podrucje Sultane ! Stvaraj sigurnosnu zonu na tursko podrucje ili idi otkud si dosao.

ZL
zlatnirat
15:49 05.11.2019.

A sto kaze donald dack, sve je s nama dogovoreno, a barbi ga jedina podrzava za svaki slucaj ako promasi stolicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije