Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskva zabrinuta

Erdogan šalje vojsku u Libiju: Nećemo mirno gledati plaćenike koje podržava Rusija

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.12.2019.
u 12:18

Ankara je potpisala dva sporazuma s vladom Fajeza Seradža u Tripoliju, koja je međunarodno priznata. Jedan se odnosi na sigurnosnu i vojnu suradnju, a drugi na demarkaciju morske granice na istočnom Mediteranu

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je da će Turska poslati vojne postrojbe u Libiju jer je Tripoli to zatražio i da će u siječnju parlamentu podnijeti prijedlog zakona koji će to omogućiti.

Ankara je potpisala dva sporazuma s vladom Fajeza Seradža u Tripoliju, koja je međunarodno priznata. Jedan se odnosi na sigurnosnu i vojnu suradnju, a drugi na demarkaciju morske granice na istočnom Mediteranu.

Seradževa vlada nacionalnog jedinstva već se mjesecima bori protiv ofenzive snaga Kalife Haftara s istoka zemlje, kojem pomažu Rusija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati.

"Budući da sada imamo poziv (Libije), prihvatit ćemo ga", rekao je Erdogan u govoru pred članovima svoje stranke AKP. "Stavit ćemo prijedlog zakona o slanju postrojbi u Libiju na dnevni red čim parlament počne s radom."

Zakon bi trebao biti usvojen 8. ili 9. siječnja, kazao je.

Erdogan je u srijedu posjetio Tunis kako bi razgovarao o suradnji u cilju postizanja prekida vatre u Libiji. U četvrtak je rekao da su se Turska i Tunis dogovorili da će podržavati vladu u Tripoliju. Moskva je ranije izrazila zabrinutost zbog mogućeg slanja turskih vojnika u Libiju.

Erdogan je prošli tjedan rekao da Turska neće mirno promatrati kako plaćenici koje podržava Rusija pomažu Haftaru.

Ključne riječi

Komentara 5

CO
cokoljindaa
12:34 26.12.2019.

To baja, salji vojsku svugdje gdje netko prdne. Trebo si poslat vojsku i na Novi Zeland kad je onaj srboljubac napravio cistku. Ako ovako nastavis , zamjenit ces amere kao novi svjetski pajkan, samo znas kako se kaze, mos kak os, al ne dokle os.

IV
ivanbalic
13:47 26.12.2019.

I tako veli terorista ergovan,da salje vojsku na poziv Libijeskog naroda,da ih oslobodi od rusa,a Palestinci,traze od ergovana 50 godina pomoc,da unisti izrael,ali nikako da taj krmak krene u tu akciju,nego ide tamo gdje je rat gotov,izgleda damu je Putin zabranio kradju nafte iz Iraka i Sirje,pa sada pokusava da to nadoknadi iz Libije,treba njega dobro namazti ,i vojsku unistiti.

ZN
znamistinu
18:12 27.12.2019.

ide krast naftu - osilili se osmanlije opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije