Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽIO IZRAEL

Erdogan patnje Palestinaca usporedio s progonom Židova: 'Nema razlike između strahota'

Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.05.2018.
u 22:57

Erdogan je održao govor na otvorenju summita Organizacije za islamsku suradnju (OIC) koji je sazvao kako bi osudio Izrael zbog pogibije gotovo 60 Palestinaca od izraelske vatre u Pojasu Gaze

 Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan usporedio je u četvrtak postupanje Izraela prema Palestincima u Pojasu Gaze s progonom židova u Europi u vrijeme nacizma.

"Nema razlike između strahota koje je proživljavao židovski narod u Europi prije 75 godina i okrutnosti kojoj su izložena naša braća u Gazi", rekao je Erdogan na početku panislamskog susreta na vrhu u Istanbulu.

Optužio je čelnike "naroda koji je podnio svakojaka mučenja u koncentracijskim logorima u Drugom svjetskom ratu" da napadaju Palestince "koristeći se metodama koje su slične nacističkim".

Erdogan je održao govor na otvorenju summita Organizacije za islamsku suradnju (OIC) koji je sazvao kako bi osudio Izrael zbog pogibije gotovo 60 Palestinaca od izraelske vatre u Pojasu Gaze u ponedjeljak dok su prosvjedovali protiv preseljenja američkog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

"To što Izrael čini je razbojstvo, nasilje i državni terorizam", dodao je Erdogan koji je u ponedjeljak nazvao krvoproliće u Gazi "genocidom". 

Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić
1/10

Komentara 26

GV
golub Vaso
07:23 19.05.2018.

Erdogan nije iskren, neka prekine sve odnose s Izraelom i njegovim pobočnicima SAD i saudijska Arabija

DU
Deleted user
23:30 18.05.2018.

Pazi lika. A svaki dan ubijaju Kurde i raseljavaju ih.

Avatar white socks
white socks
23:18 18.05.2018.

A genocid nad Armencima???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije