Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeti odnosi

Erdogan nazvao saudijskog kralja za Kurban bajram

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
11.08.2019.
u 23:23

Odnosi Rijada i Ankare pogoršali su se nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle godine

Saudijski kralj Salman primio je u nedjelju telefonski poziv od turskog predsjednik Recepa Tayyipa Erdogana, povodom Kurban bajrama, prenijela je saudijska državna novinska agencija SPA.

Odnosi Rijada i Ankare pogoršali su se nakon ubojstva novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle godine.

UN-ovo izvješće zaključilo je kako postoje "vjerodostojni dokazi" da je Mohammed bin Salman, saudijski princ prijestolonasljednik i de facto čelnik ove zemlje bogate naftom odgovoran da je naredio novinarovo ubojstvo koje je izvela skupina agenata.

Rijad odbacuje optužbe i kaže kako su ljudi koji su ubili Khashoggija i potom raskomadali njegovo tijelo agenti koju su se oteli nadzoru i koji su se uspaničili tijekom loše izvedenog ispitivanja.

U prosincu je Erdogan optužio najbliže suradnike princa Salmana da stoje iza ubojstva navodeći snimke ubojstva koje su snimile turske obavještajne agencije.

Komentara 3

Avatar __MAX__
__MAX__
03:02 12.08.2019.

Kako i? Pa moraju naci mjesto u EU za teroriste iz Idliba negdje oko 6 mil. Angela je rekla da kod njih nema mjesta bas za sve ali u HR i u BiH i te kako ima. 1.5 mil u HR kako precizne racunice govore je iseljeno a ovi bi dobro dosli za NEOHrvate.

ZI
zip123
00:14 12.08.2019.

I?

VK
vedran.korac
18:34 12.08.2019.

dss

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije