Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Želi izravnati račune'

Erdogan napao Macrona zbog najavljenih mjera protiv islamističkog aktivizma

France-Turkey Tensions Worsen
Foto: BLONDET ELIOT/ABACA/PIXSELL
1/3
20.10.2020.
u 16:42

"Pod krinkom borbe protiv ekstremizma njegov cilj je stvoriti pasivnog, slabašnog, kukavičkog i nenametljivog muslimanskog građanina koji ne reagira na okrutnost“, rekao je Erdogan

Turski predsjednik Tayyip Erdogan napao je mjere francuskog kolege Emmanuela Macrona za borbu protiv islamističkog aktivizma, tvrdeći kako su one osveta muslimanima. 

"Oni koji su uznemireni rastom islama napadaju našu religiju stalno govoreći o krizama koje su osobno uzrokovali“, rekao je Erdogan u videoporuci na sastanku na vrhu Organizacije islamske suradnje (OIC).

"Antimuslimanski“ diskurs je "najprofitabilnije oruđe zapadnih političara da sakriju svoje neuspjehe“, kazao je turski čelnik. 

Macron je ranije ovaj mjesec najavio mjere borbe protiv islamističkog aktivizma i zauzeo se za izgradnju islama koji odgovara "vrijednostima Republike“. Rekao je da vlada radi s glavnom muslimanskom organizacijom u Francuskoj kako bi izgradili "islam prosvjetiteljstva“ koji može biti "u miru s Republikom“. 

Erdogan je prozvao Macrona tvrdeći da je glavni cilj njegovih inicijativa "da izravna račune s islamom i muslimanima". 

"Pod krinkom borbe protiv ekstremizma njegov cilj je stvoriti pasivnog, slabašnog, kukavičkog i nenametljivog muslimanskog građanina koji ne reagira na okrutnost“, rekao je Erdogan nekoliko dana nakon što je Francuska šokirana obezglavljivanjem profesora povijesti.

Macron će biti na pogrebu Samuela Patyju koji je vjerojatno ubijen zbog raspravljanja o karikaturama proroka Muhameda u svojoj školi. 

Komentara 7

DJ
DjD
17:37 20.10.2020.

Nije ti to Bosna, smeće tursko. Nema Turska sada Kemal- pašu već ovog jadnika.

BE
berija
17:58 20.10.2020.

Genocid na Armencima u Turskoj se ne smije ni spominjati. Živio slobodni Kurdistan!

FA
fajlpz
19:06 20.10.2020.

Ma šta priča ovaj Turčin?Pa u Njemačkoj veća prava ima musliman nego ja.Kad je onaj njihov praznik posta idu ranije s posla a da ja odem rekli bi da sam križar.Kolika prava imaju kršćani u arapskkm zemljama. Turčin je jedno obično slamomlatilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije