Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrica Rončević

Epidemiolog: Glavni uzrok većeg broja novooboljelih su novi sojevi virusa

HRT
11.03.2021.
u 14:03

Kao drugi razlog naveo je i veće opuštanje u primjeni epidemioloških mjera od strane stanovništva.

Posljednjih dana Hrvatska bilježi na nacionalnoj razini blagi rast novooboljelih. Primorsko-goranska županija danas je zabilježila 130 novooboljelih, a udio pozitivnih među testiranima je 20,5 posto, što je gotovo dvostruko više od prosjeka cijele zemlje.

Povećane brojke komentirao je Dobrica Rončević, glavni epidemiolog NZJZ-a Primorsko-goranske županije u podnevnom Dnevniku HTV-a. Kazao je kako je glavni uzrok povećanom broju novooboljelih pojava novih varijanti virusa koji imaju sklonost bržeg širenja.

Kao drugi razlog naveo je i veće opuštanje u primjeni epidemioloških mjera od strane stanovništva.

Rončević je komentirajući nadolazeću sezonu istaknuo kako trebamo biti optimistični. 

- Ne sumnjam da će se turističkoj sezoni prilagođavati i mjere i pristup kao i prošle godine, što je dalo dobre rezultate - nadometnuo je.

VIDEO: Što sve znamo o britanskom novom soju koronavirusa koji je zabilježen i u Hrvatskoj

Komentara 1

DU
Deleted user
14:14 11.03.2021.

a sto ako su stare vrste sojeva...kuda cemo onda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije