Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OB PULA

Pacijent svrabom zarazio osoblje

OB Pula
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
VL
Autor
Romana Kovačević
19.09.2019.
u 17:58

Poduzete su sve epidemiološke mjere zaštite i prevencije prijenosa

Zaraženi pacijent najvjerojatnije je odgovoran za epidemiju svraba koja se proširila među zaposlenima u pulskoj bolnici.

– Do sada je zaraženo pet djelatnika i jedan bolesnik. Poduzete su sve epidemiološke mjere zaštite i prevencije prijenosa. Nije riječ o ozbiljnom stanju, ali važno je spriječiti daljnje širenje bolesti. Naše povjerenstvo za intrahospitalne infekcije provodi sve mjere u suradnji s epidemiološkom službom javnog zdravstva – doznajemo od dr. Dragana Trivanovića, pomoćnika ravnateljice Opće bolnice u Puli.

Pulska je bolnica objavila da je riječ o zaposlenima na jednom odjelu Službe za internu medicinu.

Glas Istre objavio je da će “s obzirom na novonastalu situaciju planirani hladni prijmovi i posjeti na odjelu biti reducirani do završetka epidemije, međutim pomoćnik ravnatelja za kvalitetu dr. D. Trivanović kazao nam je da posjeti nisu zabranjeni, nego su, prema savjetu epidemiologa, ostali prema nepromijenjenom rasporedu.

Jasna Valić, voditeljica Službe za epidemiologiju, kazala je da su provedene sve potrebne protuepidemijske mjere, a one uključuju "izolaciju i terapiju oboljelih osoba, preventivni tretman svih bliskih kontakata oboljelih osoba, kako obiteljskih tako i na bolničkom odjelu (djelatnici i pacijenti), mehaničko čišćenje i dezinfestaciju prostora i predmeta u okolini zdravstvenih djelatnika i pacijenata na zahvaćenom odjelu te dnevno praćenje stanja do okončanja epidemije".

Inače, svrab se prenosi direktnim kontaktom s kožom oboljele osobe, a najčešće među članovima obitelji i spolnim kontaktom.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
16:20 19.09.2019.

Znam slučaj,pacijent emigrant...

Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
17:44 19.09.2019.

U Puli je posebno mnogo ugrozenih Jugoslovena IDSovaca.

CR
CroZrakomlatNo1
16:51 19.09.2019.

Bog zna zašto! Mora da je to kazna za grijehe komunjara i nalik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije