Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnik PROtekt

Epidemija je smanjila prihode polovini poduzetnika, ali poslovanje se može zaštititi

Poduzetnik
Shutterstock
28.04.2021.
u 14:43

Prošla godina je bila teška za sve, a poduzetnici su osvijestili koliko neki događaji mogu utjecati na poslovanje.

U Hrvatskoj trenutno posluje 202.916 aktivnih poduzetnika. Mikro, malo i srednje poduzetništvo predstavlja 99,7 posto svih poduzeća. MSP-ovi zapošljavaju oko 72 posto ukupne radne snage te stvaraju oko 58 posto ukupne dodane vrijednosti.

No, biti poduzetnik u doba pandemije i potresa, iznimno je izazovno. To pokazuje i anketa među mikro, malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj koju su proveli Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika – CROMA te hrvatska konzultantska tvrtka Best Advisory.

Gotovo svi anketirani poduzetnici, među ostalim, smatraju da je hrvatsko gospodarstvo slabo, a pandemija ima golem utjecaj na smanjenje prihoda gotovo polovine poduzetnika u Hrvatskoj. Svaki četvrti hrvatski poduzetnik očekuje stečaj ako se kriza nastavi, a njih polovina ako im se prihodi smanje 10 do 30 posto.

Ipak, dobrima ocjenjuju mjere za očuvanje radnih mjesta, pa velik broj poduzetnika vjeruje da neće morati otpuštati radnike, a i cjepivo protiv virusa budi poslovni optimizam.

Poduzetnik PROtekt

Prošla godina je bila teška za sve, a poduzetnici su, zbog virusa i potresa, osvijestili da su to događaji koji mogu ostaviti značajne loše posljedice na poslovanje. Stoga je, u ovim teškim i izazovnim vremenima, poduzetnicima od iznimne važnosti znati kako zaštititi svoje poslovanje i pružiti dodatnu sigurnost svom biznisu.

Poduzetnik PROtekt  je jedan od najopširnijih paketa osiguranja za poduzetnike na tržištu, točnije, polica osiguranja koja obuhvaća niz različitih vrsta osiguranja, prilagođenih zaštiti radnika i imovine, primjerice, osiguranje poslovnog ili proizvodnog prostora te opreme i zaliha od prirodnih nepogoda poput požara, oluje, tuče, potresa, osiguranje od provalne krađe, loma i kvara aparata, uređaja i ostalih strojeva za rad, vandalizma, loma stakla, osiguranje robe u domaćem i međunarodnom prijevozu.

“Ovaj proizvod je namijenjen prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima, kao i fizičkim osobama koje djeluju na našem gospodarskom tržištu, u sklopu svoje profesionalne ili obrtničke djelatnosti. Možemo reći da je svaka polica Poduzetnik PROtekt zapravo tailor made osiguranje, jer omogućava individualan pristup zaštiti svakog pojedinog poduzetnika, bez obzira kojom djelatnošću se poduzetnik bavi i sukladno specifičnim rizicima kojima je u tom svojem poslovanju izložen.

S obzirom na izloženost rizicima, sukladno afinitetima i mogućnostima poduzetnika, on odabire najidealniju kombinaciju osigurateljne zaštite kojom osigurava nesmetano i kvalitetno obavljanje svoje djelatnost bez većih zastoja i dodatnih izdataka za saniranje nepredviđenih šteta”, pojašnjava Nikolina Babić Zujić, voditeljica razvoja proizvoda i preuzimanja rizika u Službi za neživotna osiguranja Croatia osiguranja.

Osim imovine, polica pokriva osiguranje djelatnika i gostiju od nesretnog slučaja, osiguranje različitih odgovornosti poduzetnika za vrijeme obavljanja registrirane djelatnosti i osiguranje profesionalne odgovornosti, osiguranje robe u prijevozu, te osiguranje otplate kredita.

Primjerice, u poplavi, požaru ili potresu može stradati imovina poduzetnika koji, dok ne nabavi novu imovinu, trpi gubitak dobiti te iako prihoda nema, mora isplatiti plaće i podmiriti fiksne troškove.

Policom Poduzetnik PROtekt može se osigurati prekid rada, pa u slučaju prirodne nepogode, osiguranje podmiruje dobit i plaće djelatnika za vrijeme kada proizvodnja stoji uslijed ostvarenog osiguranog rizika.

Brza i sigurna isplata

Velik dio poslovanja, a time i mogućnost otplate kredita, u MSP-ovima ovisi o jednoj ili dvije ključne osobe. Osiguranjem otplate kredita, osigurava se otplata nedospjele glavnice kredita u slučaju opće nesposobnosti za rad, privremene potpune nesposobnosti ili smrti ključne osobe.

Policom Poduzetnik PROtekt može se ugovoriti profesionalna odgovornost odvjetnika, javnih bilježnika, poreznih savjetnika, zdravstvenog osoblja, veterinara, izvođača završnih građevinskih radova, dadilja, zaštitara i ostalih. Može se, među ostalim, ugovoriti i osiguranje odgovornosti za neispravan proizvod i osiguranje odgovornosti za onečišćenje okoliša.

Zanimljivo je i osiguranje zaslona ekrana mobitela od loma, koje se može ugovoriti bez obzira na starost mobitela, a obuhvaćena je i usluga dolaska po oštećeni mobitel, te vraćanje popravljenog mobitela vlasniku bez obzira gdje se u Hrvatskoj u tom trenutku vlasnik nalazi.

Polica paketa osiguranja Poduzetnik PROtekt može se ugovoriti dolaskom u poslovnice Croatia osiguranja diljem Hrvatske, a ponuda se može zatražiti i preko web stranice. Ono što je dobro za sve male i srednje poduzetnike je to što ugovaranjem ove police u Croatia osiguranju, dobivaju brzu i sigurnu isplatu štete te nastavak poslovanja.

* Sadržaj omogućilo Croatia osiguranje

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije