Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKIDANJE IMUNITETA

EP ukinuo imunitet Marine Le Pen zbog fotografija objavljenih na Twitteru

marine le pen,geert wilders
Foto: Reuters/Pixell
02.03.2017.
u 12:48

Ukidanje parlamentarnog imuniteta čelnici krajnje desnice Marine Le Pen

Europski parlament u četvrtak je na zahtjev francuskog suda ukinuo parlamentarni imunitet čelnici krajnje desnice Marine Le Pen zbog toga što je na Twitteru objavila fotografije pogubljenja koje je izvršila skupina Islamska država.

Ukidanje imuniteta koje stupa na snagu odmah, odnosi se samo na tu istragu, ali ne i na istragu o fiktivnom zapošljavanju pomoćnika zastupnika njezine stranke Nacionalne fronte u Europskom parlamentu, u kojoj je optužena predstojnica ureda Marine Le Pen, kandidatkinje na francuskim predsjedničkim izborima.

Le Pen je u Francuskoj pod istragom zbog toga što je u prosincu 2015. objavila na Twitteru tri fotografije IS-ovih smaknuća, među kojima je i fotografija odrubljivanja glave američkog novinara Jamesa Foleyja.

Za "objavljivanje snimki nasilja" može se u stanovitim okolnostima dobiti kazna trogodišnjeg zatvora i globa od 75.000 eura.

>>Odbor EP-a usvojio izvješća o napretku zemalja zapadnog Balkana: Evo što su kazali hrvatski zastupnici

Ključne riječi

Komentara 11

SD
sdpesticid
17:53 02.03.2017.

apsurdno je da se ljudi ne smiju upozoravati na zločince i zločine. zašto su u udžbenicima onda prikazane strahote iz ww2 ? što se tiče ovog slučaja, podrška le-pen.

ZI
zimerman
18:13 02.03.2017.

Sramota sta ljevicari rade zapadnoj civilizaciji

JC
jerko.cvein2
13:48 02.03.2017.

EU se brani, ali kraj je blizu ! zbog brutalne slike od is'a , i ? Istina boli ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije