Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE NEGO GA RAZVLASTE

Englezi čekaju ishod Briatoreove tužbe

Flavio Briatore
AFP
20.10.2009.
u 19:53

Vodstvo engleske Nogometne lige (FL) priopćilo je u utorak kako će pričekati ishod tužbe Flavija Briatorea protiv Međunarodne federacije autosportova (FIA) prije nego što pokrene eventualni postupak protiv Talijana.

Bivšem šefu Renaultove momčadi u Formuli 1 je, podsjetimo, doživotno zabranjeno sudjelovanje u svim natjecanjima pod okriljem FIA-e zbog namještanja lanjske utrke u Singapuru.

Briatore je ujedno i direktor i suvlasnik engleskoga nogometnog drugoligaša Queens Park Rangersa. No, prema pravilima engleskog FL-a, osoba kojoj je bilo koja sportska federacija izrekla doživotnu kaznu ne smije biti vlasnik ili predsjednik nijednog kluba na Otoku.

Briatore je, međutim, prije nekoliko dana podnio tužbu Pariškom građanskom sudu protiv FIA-e, ustvrdivši da su mu ugrožena ljudska prava. Nada se da će odluka o doživotnoj zabrani rada u automobilskim sportovima biti poništena i da će mu FIA platiti odštetu.

Dok se taj slučaj ne riješi, ni engleski FL neće poduzimati nikakve mjere protiv 59-godišnjeg Talijana.

Nogometna liga ili Football League vodi brigu o svima trima profesionalnim ligaškim natjecanjima englesko-velškog nogometa nakon Premiershipa (Championship, League One i League Two).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije