Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova bitka hrabre Osječanke

'Ma nema brige, idem dalje svojim ugaženim putem'

Ena Šarac
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
29.12.2017.
u 19:12

Ena Šarac, 22-godišnja Osječanka, već se 15 godina bori s tumorom na mozgu, a nedavno su joj otkriveni i tumor na kralježnici i leukemija.

Svi oko nje su u strahu, a ona puca od optimizma, sa svima se šali i hrabri one koji strepe za njezin život.

Ena Šarac, 22-godišnja Osječanka, već se 15 godina bori s tumorom na mozgu, a nedavno se suočila sa još dvije teške dijagnoze. Otkriven joj je tumor na kralježnici, a ubrzo potom i leukemija. Božićne blagdane, stoga, provodi u bolnici u Zagrebu.

"Idem dalje svojim dobro ugaženim putem"

– Vidim da ste u frci zbog mojih dijagnoza, ali znate mene, moram držati sve u stanju pripravnosti! Ma nema brige, idem dalje svojim dobro ugaženim putem. Svaki mi je Božić kao film “Sam u kući”, a kod mene na programu ništa osim “Božić u bolnici” – šali se Ena s prijateljima. Da ima tumor i na kralježnci, saznala je prije dva mjeseca. I prije nego što su se uhvatili s njime ukoštac, uslijedio je novi šok. Eni se krvna slika drastično pogoršala. Da su u bolnicu zakasnili samo nekoliko sati, priča majka Biserka, izgubili bi je.

– Do kraja tjedna očekuje je biopsija, kako bi se točno utvrdila vrsta leukemije. Upisat će je potom u registar i čekat će transplantaciju koštane srži. Najbitnije je sada spasiti joj život, a onda ćemo opet korak po korak. Tumor na kralježnici liječnici ne bi dirali dok ne moraju jer je isprepleten s krvnim žilama. Rizik je i da ostane nepokretna, iako je Ena i to posložila sebi u glavi: bude li tako, nije važno – govori nam Biserka Šarac.

Tumor na mozgu miruje

Tumor na mozgu, dodaje, miruje. Liječenje je skupo, a morali su iznajmiti i stan u Zagrebu nedaleko od bolnice. Obitelji Šarac dobro bi došao novac koji je za Enu prikupljen u udruzi Hrabro dijete. No, ne planiraju moliti. Iako je u bolnici, Ena blagdane nije provela sama.

Njezina volja za život i neslomljiv duh odavno su ujedinili građane Hrvatske. Sve njih koji joj pomažu i podupiru je, Ena naziva svojim anđelima, a među njima često javno ističe Tonija Cetinskog i Milijana Brkića. – Za Božić su je u bolnici posjetili i Ivana Brkljačić, Ivana Plechinger... Eni sve to puno znači, jer nije sama – zahvalna je majka Biserka Šarac. 

   

Komentara 3

DU
Deleted user
09:42 30.12.2017.

Svaka joj čast! Bravo!!!!!

BL
bljak007
22:00 29.12.2017.

Ena, ti si pravi anđel.

CA
cabrija
07:11 24.01.2018.

Ne razumijem ovo,novac je prikupljen za Enu i nalazi se na računu udruge,zašto bi morali moliti za taj novac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije