Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA SMRT

Emotivni oproštaji od mladog vatrogasca: 'Bio si najnevinije biće. Nek' te čuvaju anđeli'

Velika Gorica: Javna vatrogasna postaja tuguje za stradalim vatrogascem
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/15
21.07.2019.
u 10:26

Smrt mladog vatrogasca nije potresla samo velikogoričke vatrogasce. Emotivni oproštaji stižu iz vatrogasnih postrojbi širom Hrvatske.

Tragična smrt Ivana Galekovića, mladog vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Velike Gorice, potresla je sve njegove kolege, ali i širu hrvatsku javnost.

Mladi vatrogasac je nastradao u subotu tijekom gašenja požara na obiteljskoj kući te je hitno prevezen u KBC Rebro gdje je oko 19 sati preminuo.

Od hrabrog mladića oprostio se i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je na svom Facebook profilu napisao:

- Beskrajno tužna večer za naš grad... Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen.  Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut.  Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni.

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković također je izrazio sućut obitelji preminulog vatrogasca.

- Teško nam je svima u sustavu vatrogastva, a najteže je njegovoj obitelji - kazao je za N1 dodajući da vjeruje da su vatrogasci imali svu opremu "jer je riječ o jednoj od boljih postrojbi u sustavu". 

- Oni su dosta potreseni i u suradnji s JVP Zagreb i DVD Hrašće ćemo organizirati pomoć i dežurstvo da Velika Gorica bude sigurna, a jako je teško kada vam kolega umre i još mu je otac vatrogasac i zato smo poduzeli ove dodatne mjere - dodao je.

Velika Gorica: Javna vatrogasna postaja tuguje za stradalim vatrogascem
1/5

Koliko su potreseni najbolje svjedoči objava Stjepana Kosića, kolege i prijatelja preminulog koji je također bio na kobnoj intervenciji.

- Prijatelju, najdraži moj, krenuli smo danas obaviti posao i vratiti se doma. Ti se nisi vratio. Ti si najdraže biće bio, najnevinije i najveselije, a najbolje od vatrogasca što može biti. Tvoj rad, tvoj stav, tvoj osmijeh i fore, sve zajebancije i sve najljepše, sve ću to pamtiti i proživljavati jer to si ti - moj i naš Ivek Galeković, mraclinska legenda koja nas sad bude čuvala s malo više pozicije. Tamo nek ti bude lijepo, vatrogasac moj, nek te čuvaju anđeli i ti čuvaj nas kao što si to učinio danas, kad se nisi vratio - napisao je na svom Facebook profilu.

No, smrt mladog vatrogasca nije potresla samo velikogoričke vatrogasce. Emotivni oproštaji stižu iz vatrogasnih postrojbi širom Hrvatske.

- Prijatelju neka ti je laka Hrvatska zemlja - poručili su iz DVD-a Hrašće.

- Tužan dan za sve nas vatrogasce... Danas je, obavljajući svoju dužnost, poginuo pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i naš brat po ognju Ivan Galeković.  Bile su mu tek 24 godine - napisali su vatrogasci iz Supetra.

- Iskrena sućut obitelji te vatrogascima JVP Velika Gorica.. Kolega počivaj u miru - poruka je koju su uputili vatrogasci iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Smrt mladog vatrogasca, velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo, rekao je Tucaković, poručivši kako je to tužan dan za hrvatsko vatrogastvo, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Kolege iz Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba napisali su tek kratko da nema pravih riječi za ovu tragediju.

 

Komentara 10

DE
deda1234
11:08 21.07.2019.

Iskrena sucut obitelji i kolegama

GA
godanj.ana
11:39 21.07.2019.

Iskrena sućut obitelji, a tebi Ivane laka Hrvatska zemlja. Počivaj u miru. Hvala ti za sve.

TH
thu
12:08 21.07.2019.

Zašto se nije gasilo izvana ako su svi stanari bili vani? Izgubiti život radi cigle? Kakva je to zapovjed?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije