Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA STARIJE OD 21

Emirati ukinuli cenzuru filmova koji se prikazuju u kinima, uvodi se nova kategorija

Devastating tornadoes rip through several U.S. states
Foto: Shawn Triplett
1/2
19.12.2021.
u 16:56

Da bi unaprijedile privlačnost boravka i življenja u Emiratima vlasti su ublažile pravila o ograničenju točenja alkohola te su strancima ponudile dugotrajan boravak u zemlji

Filmovi koji se prikazuju u kinima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima više neće biti cenzurirani, objavile su vlasti u nedjelju, najavivši kreiranje nove kategorije filmova koji će biti zabranjeni za mlađe od 21 godine.

Filmovi s ocjenom 21+ "prikazivat će se u svojoj međunarodnoj verziji" uz strogu kontrolu poštivanja dobnih granica, objavio je Ured za regulaciju medija na svom Twitter računu.

Cenzura je raširena praksa u arapskome svijetu, osobito u vrlo konzervativnoj regiji Zaljeva.

Scene filmova za koje cenzori smatraju da mogu narušiti lokalne običaje često se izrezuju tijekom montaže ili se zabrani prikazivanje cijelog filma. 

Emirati, čijih 90 posto stanovnika čine stranci, u posljednjih su nekoliko godina pokrenuli veliki projekt modernizacije postojećih propisa jer žele postati jedna od najotvorenijih zemalja Perzijskoga zaljeva.

Da bi unaprijedile privlačnost boravka i življenja u Emiratima vlasti su ublažile pravila o ograničenju točenja alkohola te su strancima ponudile dugotrajan boravak u zemlji. 

Zemlja je najavila i da će od 1. siječnja uvesti neradni vikend po uzoru na zapadne zemlje (neradne subota i nedjelja).

U ostalim muslimanskim državama regije neradni dani su petak (dan velike molitve) i subota.

>> VIDEO Evo što se sve stavlja na teret osumnjičenom kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću i još trojici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije