Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovo u zraku

Emirates najavljuje prve putničke letove nakon obustave

Emirates zrakoplov Boeing 777-300E
Foto: Emirates Airlines
1/6
03.04.2020.
u 12:45

Nakon svakog leta zrakoplovi Emiratesa proći će temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju.

Avioni Emiratesa od ponedjeljka su ponovo u zraku. Ta je kompanija dobila odobrenje za prijevoz putnika na određenim letovima i od 6. travnja avioni će iz Dubaija kreću prema londonskoj zračnoj luci Heathrow, Frankfurtu, Parizu, Bruxellesu  i Zurichu.

U London će  letjeti četiri puta tjedno, a prema ostalim gradovima tri puta tjedno. Zrakoplovi će do daljnjeg prevoziti putnike samo na odlaznim letovima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a teret u oba smjera kako bi podržali trgovinu i transport neophodnih roba.

- Ovi će prvi letovi, iako su dostupni samo onima koji zadovoljavaju uvjete za ulazak u odredišne države, puno značiti našim putnicima koji traže način da se vrate svojim domovima i obiteljima. Želimo zahvaliti vladi Ujedinjenih Arapskih Emirata i svim partnerima na podršci kojom nam pomažu u neometanom upravljanju našim letovima. Iako se nadamo da ćemo što prije ponovno poslovati u punom opsegu, svjesni smo izazova s kojima se susreću brojni gradovi uslijed epidemije COVID-19. Naša se mreža ponovno može uspostaviti samo uz ublažavanje ograničenja putovanja stoga neprestano pratimo novosti te smo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim tijelima. S njima usko surađujemo s ciljem nastavka pružanja naših usluga, imajući na umu sigurnost i dobrobit naše posade i putnika u svakom trenutku. Neprestano motrimo situaciju i najavit ćemo početak pružanja dodatnih usluga čim one postanu dostupne - kazao je predsjednik i Glavni izvršni direktor aviokompanije i cijele grupacije Emirates šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Inače, na spomenutim će rutama Emirates letjeti zrakoplovima tipa Boeing 777-300ER, a iz  zdravstvenih i sigurnosnih razloga na letovima neće biti dostupni časopisi ni ostali tiskani materijali za čitanje, dok će se hrana i piće i dalje posluživati, ali u prilagođenim pakiranjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt s osobljem. Nakon svakog leta zrakoplovi Emiratesa proći će temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije