Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF TVRTKE TESLA

Elon Musk ponudio proizvoditi respiratore

Elon Musk
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
1/2
19.03.2020.
u 14:30

„Proizvodit ćemo respiratore ako dođe do nestašice“, objavio Musk na Twitteru

Elon Musk, šef tehnološke tvrtke Tesla, ponudio je proizvoditi respiratore za one koje boluju od koronavirusa, nakon što su Sjedinjene Države zbog nestašice pozvale na donacije takvih uređaja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu je objavila kako razgovara s Kinom i drugim državama o snažnijoj opskrbi zdravstvene opreme, a tvrtke General Motors i Ford su otkrile da su u pregovorima s dužnosnicima Bijele kuće. 

„Proizvodit ćemo respiratore ako dođe do nestašice“, objavio Musk na Twitteru, odgovarajući na prijedlog pratitelja da prenamijeni tvornicu u tu svrhu. 

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Njegova objava odmah je dobila stotine odgovora u kojem ga se poziva da to i provede. 

„Ako iz nekakvog razloga ne vjeruješ da je nestašica, po svim procjenama će je uskoro biti“, poručio mu je korisnik Internetchilla.  „Molim te pomozi“, dodao je. 

Vlada američkog predsjednika Donalda Trumpa u utorak je pozvala građevinske tvrtke da doniraju maske bolnicama i zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv virusa, također zbog nestašice diljem države. 

Tesla je u srijedu pristala smanjiti broj aktivnih radnika u svojoj tvornici u Kaliforniji kako bi spriječila širenje virusa. U tvornici u Fremontu radi 10 tisuća radnika.  Musk nije prvi šef korporacije koji je Trumpu ponudio pomoć putem Twittera. Osnivač banke SoftBank Masayoshi Son ponudio je milijun besplatnih testova na koronavirus ovaj mjesec.  Dan kasnije, nakon kritika da je stvorio rizik od preplavljivanja bolnica, ponudio je donirati milijun besplatnih maski.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Ključne riječi

Komentara 3

SI
sisavac
14:53 19.03.2020.

još samo da sklopi ugovor sa kinezima, i može početi 'proizvodnju'!

MA
marsovac
14:37 19.03.2020.

novi mesias,...ha, ha, ha,........

MO
morskival
15:53 19.03.2020.

Taj ima nos za biznis!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije