Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Ella Vrabelj u Japanu osvojila svijet svojim likovnim radom

Ella Vrabelj
Foto: OŠ Braća Radić
1/2
18.12.2014.
u 19:30

Učenica OŠ Braća Radić prvo mjesto na 15. ekološkom natječaju u dječjem crtanju zaslužila je slikom koja prikazuje Podravinu, rijeku Dravu...

Učenica 3. a razreda koprivničke Osnovne škole Braća Radić, Ella Vrabelj, sa svojim likovnim radom nedavno je osvojila prvo mjesto na 15. Međunarodnom ekološkom natječaju u dječjem crtanju, održanom u Tokiju, glavnom i najvećem gradu Japana.

Njezina slika na temu “The Earth, a Miracle Planet“ tako je pronijela ime njezine škole, Koprivnice i Hrvatske cijelim svijetom, na što je posebno ponosna njezina učiteljica i mentorica Dragica Ljubić.

– Na natječaj je pristiglo 21.284 dječjih radova u dobi od šest do 14 godina iz 81 zemlje svijeta. Iz Hrvatske je Zemlju Izlazećeg Sunca otputovalo 190 likovnih radova i velika je stvar što je baš Ella bila najbolja u tako jakoj konkurenciji – kazala je učiteljica, pojasnivši kako Ellin likovni rad predstavlja ljepotu Podravine, rijeku Dravu, sklad biljnog i životinjskog svijeta i obitelj.

– Dakle, sve ono što nas na našem planetu čini sretnima. Bojama i širokim osmijehom na licima svojih likova prikazala je svu ljepotu života na našem komadiću Zemlje. Nadam se da će poruku sreće prepoznati svatko tko pogleda njenu sliku – istaknula je D. Ljubić.

Ellin rad otisnut je u katalogu nagrađenih i pobjedničkih radova, a ona osobno dobila je dar i plaketu iz Japana kao uspomenu na svoj veliki uspjeh.

Ovaj međunarodni likovni natječaj održava se pod pokroviteljstvom UNICEF-a iz Tokija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije