Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

ElBaradei pred Iran stavio nacrt sporazuma o nuklearnom programu

Izaslanstva Irana, Francuske, Rusije i SAD-a u Beču su razrađivala detalje sporazuma prema kojem bi se nisko obogaćeni uran iz Irana slao u inozemstvo na daljnje obogaćivanje i potom vraćao natrag.

Komentari 15

OB
-obrisani-
10:37 22.10.2009.

Ispravak: U Izraelu su religiozne slobode ustavom zagarantirana a Izrael kao drzava je pravna drzava! U Izraleu postoji nebrojeno mnogo crkvi, svete mise se odrzavaju slobodno, procesije ulicama Izraela su slobodne i na njima cesto i zidovi ucestvuju, policija i vojska jamce sigurnost ucesnicima: krscanskih, zidovskih i muslimanskih obreda! Izrael ili Izraelci ni u kom slucaju ne diskriminiraju niti onemogucuju slobodu vjere! Najsmjesnije u svemu je kad se ovaj siptar pod imenima: profesorzg, oris, kir_malesni pocne dohvatati hrvatske i katolicanstva, i uporedjivati hrvatsku i katolicku sudbinu sa Iranom, palestinom, palestincima..... to je da puknes od smijeha, ili da proplaces nad gluposti islamista! Nitko normalan u Hrvatskoj ne zeli s tim divljacima da ima posla, cak sto vise javno raspolozenje je sve drugo nego naklonjeno Iranu, tzv paletini, islamizmu…! Kulkminacija gluposti pocinje jkad kreten pocne siriti neke glupe teorije o zajednickom porijeklu hrvata i Iranaca, o rodjackim vezama perzera i hrvata! Ma koga boli blanja gdje smo nekad zivjeli, svi smo mi nekad iz Afrike stigli i imamao zajednicke korjene, ako nista drugo zbog Adama i Eve, danasnje razlike su tolike da izgledaju nepremostive, to je odlucujuce a ne s kim imamo nekakve zajednicke korijene. Od sredine 60. godina proslog stoljeca palestinci i islam teroriziraju slobodni svijet, pdmecu bombe, otimaju zrakoplove, dizu sebe i druge u zrak… Na pocetku iz gluposti, prije svega osobne su i imali neku podrsku, ali najkasnije 1972 nailaze na ostre osude zapadnog svijeta! Danas Palestince nitko normalan niti zali, niti s njima suosjeca, svak ih mrzi, jer njihove navike smo mogli upoznati nakon sto su k nama u Evrpu emigrirali! Mrznja prema arapima, perzerima i teokraciji koja dolazi iz tog dijela svijeta je danas ogromna, podrsku im pruza ultraljevica i nacisti, nitko vise! U Evropi sve vise sazrijeva spoznaja i budi se otpor prema ovim nezeljenim gostima, i sve cesce si u politickim krugovima razbija tabu i otvoreno upozorava na opasnost koju oni sa sobom dolose! Danas politicari u EU otvoreno pozivaju da se izvrsi repatrijacija (povratak u domovinu) muslimana, kao primjer pominje se Kosovo, koje je bilo srpsko, naseljeno iskljucivo pravoslavcima, a danas je kroz iznadproporcionalno razmnozavanje muslimana jednostavno islamsko! Upozorava se da se takav razvoj dogadjaja upravo odigrava u EU i da ga treba sto prije zaustaviti! Lijep pozdrav

VL
OB
-obrisani-
15:03 21.10.2009.

Iran ce odbaciti ponudjeno! Jer Iran svakako radi na Bombi, o tome sumnje nema. Svaki se mjesec otkrivaju nova iranska \"tajna\" postrojenja, zakopana duboko u kakvoj planini ... Vec je dosta velika tragedija, da se jedna serijatska ludnica, Pakistan, uspjela docepati Bombe! Iran Bombe ne smije dobiti !!!

VL
OB
-obrisani-
20:28 21.10.2009.

Dakle naš sretni sizife, gdje je tvoja osuda židovskog terora nad kršćanima u Izraelu? Hajde da te vidimo, DOKAŽI da nisi židov koji širi vjersku netrpeljivost prema muslimanima u korist svog Izraela, tj. osudi: 1) Izraelska ubojstva kršćana. 2) Težakk status palestinskih kršćana koji dijele istu sudbinu kao i muslimani. 3) Izraelsko rušenje armenske crkve iz 17. stoljeća. 4) Napade izraelskih ortodoksnih židova na kršćane. 5) Izraelsko javno paljenje stotina knjiga Novog zavjeta prošle godine? 6) Postojane cesta za židove i nežidove (uključujući kršćane). 7) Izraelsku reformu u školstvu koja je ukinula običan matematički znak plus (+) i zamijenila ga sa (⊥) samo zato jer podsjeća na kršćanski križ. Možeš li osuditi ovo sve, \"kršćaninu\" naš?

VL
OR
orisis
08:06 22.10.2009.

Kir bedak ,poislami se ili pozhidovi pak unda prepovedaj kaj ti bu japa o tome rekel..Mislio sam da chesh srati al si samo prdno...

VL
OB
-obrisani-
11:24 22.10.2009.

osnutkom drzave Izrael iz 1948 svakom gradjaninu je apsolutno zagarantirana religiozna sloboda!

VL
OB
-obrisani-
13:42 22.10.2009.

Nova civilizacijska dostignuca u Iranu?! Dve vrlo lijepe Iranke, Maryam Rustampoor (27 godina) i Marzieh Amirizadeh (30 godina) presle su na krscanstvo i u modernom iranu mula i ajatola, prijeti jima smrtna kazna. Vec su bile u poznatom (zloglasnonm) zatvoru Evin u Teheranu vise od 5 mjeseca. Na pitanje suca zasto su presle na krscanstvo, odgovorile su : \"Volimo Jesusa i nas nema sile, koja bi nas vratila u Islam!\" Iran ce odbaciti ponudjeno! Jer Iran svakako radi na Bombi, o tome sumnje nema. Svaki se mjesec otkrivaju nova iranska \"tajna\" postrojenja, zakopana duboko u kakvoj planini ... Vec je dosta velika tragedija, da se jedna serijatska ludnica, Pakistan, uspjela docepati Bombe! Iran Bombe ne smije dobiti !!!

VL
WO
WolfBlass
14:13 22.10.2009.

Sizife 1. u Iranu vladaju religiozne slobode i iranci obozavaju krscane i ohrabruju muslimane da konvertiraju na krscanstvo! 2. Iran nema smrtne kazne, ni kamenovanja sve su to zidovi izmislili hahahaha

VL
OB
-obrisani-
19:29 22.10.2009.

Iranska vlast uopće nije \"islamistička\" - to što su 99% Iranaca muslimani (šijiti) ne čini ih tobožnjim \"islamistima\", niti se tako ponašaju. Naime, u Iranu žive stotine tisuća kršćana i deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalne zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. U Iranu danas postoji i preko 600 crkava te deseci katedrala, a tu se nalaze i neka od najvažnijih židovskih svetišta poput grobnice židovskog proroka Daniela u Ekbatani. Na iranskim ulicama u doba božićnih blagdana mogu se vidjeti božićne jelke i druga kršćanska obilježja, što nije slučaj u niti jednoj blistoistočnoj državi uključujući Izrael gdje su proslave Uskrsa i Božića zabranjene jer vrijeđaju \"židovske vjerske osjećaje\". Iran je bio i prva vaneuropska država koja je priznala nezavisnost Hrvatske i koja nas je pomagala oružjem u ratu protiv srpske agresije, stoga kako ih možeš nazvati \"islamističkima\"? Također, u ratu između kršćanske Armenije i muslimanskog Azerbajdžana, Iran je podržavao Armence. Danas Iran milijardama dolara pomaže ekonomije raznih kršćanskih zemalja kao što su Nikaragva, Venecuela i Bolivija ili pak budističke Šri Lanke. Isto tako, najveći iranski saveznici u svijetu su upravo kršćanske zemlje, a od muslimanskih zemalja to su isključivo Sirija, Libija i Malezija. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Iranski vanjski politički utjecaj nije \"panislamski\" već paniranski, što podrazumijeva kako su Iranci puno više vezani uz ostale iranske narode (npr. kršćanske Osete) nego uz muslimane, bilo da je riječ o sunitima ili čak šijitima (arapski Irak i Bahrein, ili pak turkijski Azerbajdžan).

VL
OB
-obrisani-
19:46 22.10.2009.

Dakle naš sretni sizife, gdje je tvoja osuda židovskog terora nad kršćanima u Izraelu? Hajde da te vidimo, DOKAŽI da nisi židov koji širi vjersku netrpeljivost prema muslimanima u korist svog Izraela, tj. osudi: 1) Izraelska ubojstva kršćana. 2) Težakk status palestinskih kršćana koji dijele istu sudbinu kao i muslimani. 3) Izraelsko rušenje armenske crkve iz 17. stoljeća. 4) Napade izraelskih ortodoksnih židova na kršćane. 5) Izraelsko javno paljenje stotina knjiga Novog zavjeta prošle godine? 6) Postojane cesta za židove i nežidove (uključujući kršćane). 7) Izraelsku reformu u školstvu koja je ukinula običan matematički znak plus (+) i zamijenila ga sa (?) samo zato jer podsjeća na kršćanski križ. Možeš li osuditi ovo sve, \"kršćaninu\" naš?

VL
PO
pocrn
09:05 24.10.2009.

..he..he..sada su teheranske bitange dolijale, prdnuli su u čabar iz kojega jedu.... ..budemo vidjeli sa kakvim ce biserom poslati malu bezznacajnu marionetu Nedzu, da serucka tu okolo..he..he..!!Bok!

VL
OB
-obrisani-
20:12 21.10.2009.

Naravno da će Iran odbaciti ponuđeno, jer obogaćivanje uranija je njihovo legitimno pravo, a Iranci ne pristaju na kompromis. Postrojenje u Qomu koje spominješ je prijavljeno Međunarodnoj agenciji za atomsku enegeriju još prije godinu dana, a prošli mjesec to jeto je objavljeno i javno budući kako pogon počinje sa radom tek krajem ovog mjeseca. Iran je civilizirana, pouzdana i miroljubiva zemlja koja 270 godina nikoga nije napala, stoga imaju ne samo međunarodno legitimno pravo na nuklearnu energiju, već i moralno pravo na nuklearno oružje. Najveća tragedija jest da fašistički izraelski režim posjeduje nuklearno oružje, no srećom iranska će A-bomba izjednačiti balans sile pa će ubuduće izraelski barbari dvaput razmisliti prije nego što počnu ubijati stotine goloruke palestinske djece uz uzvike \"ne možete nam ništa jer imamo A-bombu!\".

VL
MM
Mladen Miletić
14:57 21.10.2009.

Sudionici pregovora imaju rok do petka da odluče pristaje li na njegove uvjete ili ne. Kako vidimo več iz ove klazule je sve jasno - sistem kako se torpedira ponuda na demokrtaski način ali legalno i nema problema. Potpiši sa sa Slovenijom ili EU ili nikada EU samo do petka razmisli, a u četvrtak sa poštom čemo ti poslati ugovor na potpis ! Večina nevidi ništa sporno u tome ... Sjetimo se Sadam je pristao na sve kontrole na rezanje raketa, na preglede palača i na svu kontrolu zna se koštalo ga glave popljuvan neki kažu silovan i obješen. ..

VL
OB
-obrisani-
16:15 21.10.2009.

Nova civilizacijska dostignuca u Iranu?! Dve vrlo lijepe Iranke, Maryam Rustampoor (27 godina) i Marzieh Amirizadeh (30 godina) presle su na krscanstvo i u modernom iranu mula i ajatola, prijeti jima smrtna kazna. Vec su bile u poznatom (zloglasnonm) zatvoru Evin u Teheranu vise od 5 mjeseca. Na pitanje suca zasto su presle na krscanstvo, odgovorile su : \"Volimo Jesusa i nas nema sile, koja bi nas vratila u Islam!\"

VL
OB
-obrisani-
10:27 22.10.2009.

U Izraelu su religiozne slobode ustavom zagarantirana a Izrael kao drzava je pravna drzava! U Izraleu postoji nebrojeno mnogo crkvi, svete mise se odrzavaju slobodno, procesije ulicama Izraela su slobodne i na njima cesto i zidovi ucestvuju, policija i vojska jamce sigurnost ucesnicima: krscanskih, zidovskih i muslimanskih obreda! Izrael ili Izraelci ni u kom slucaju ne diskriminiraju niti onemogucuju slobodu vjere! Najsmjesnije u svemu je kad se ovaj siptar pod imenima: profesorzg, oris, kir_malesni pocne dohvatati hrvatske i katplicanstva, i uporedjivati hrvatsku i katolicku sudbinu sa Iranom, palestinom, palestincima..... to je da puknes od smijeha, ili da proplaces nad gluposti islamista! Nitko normalan u Hrvatskoj ne zeli s tim divljacima da ima posla, cak sto vise javno raspolozenje je sve drugo nego naklono Iranu, tzv paletini, islamizmu…! Kulkminacija glupost pocinje je kad pocne siriti neke glupe teorije o zajednickom porijeklu hrvata i Iranaca, o rodjackim vezama perzera i hrvata, koga boli blanja gdje smo nekad zivjeli, svi smo mi nekad iz Afrike stigli i imamao zajednicke korjene ako nista zbog Adama i Eve.... od sredine 60. godina proslog stoljeca palestinci i islam teroriziraju slobodni svijet, na pocetku iz gluposti prije svega nase su i imali neku podrsku, ali najkasnije 1972 nailaze na ostre osude zapadnog svijeta! Danas Palestince nitko normalan niti zali niti s njima su osjeca, svak ih mrzi, jer njihove navike smo mogli upoznati nakon sto su k nama u Evrpu emigrirali! Mrznja prema arapima i teokraciji koja dolazi iz tog dijela svijeta je danas ogromna, podrsku im pruza ultra ljevica i nacisti, nitko vise! U Evropi sve vise sazrijeva spoznaja i budi se otpor prema ovim nezeljenim gostima, i sve cesce si u politickim krugovima razbija tau i otvoreno upozorava na opasnost koju oni sa sobom dolose! Danas politicari u EU otvoreno pozivaju da se izvrsi repatrijacija muslimana, kao primjer pominje se Kosovo, koje je bilo srpsko, naseljeno pravoslavcima a danas je kroz iznadproporcionalno razmnozavanje muslimana jednostavno islamsko! Upozorava se da se takav razvoj dogadjaja upravo odigrava u EU i da ga treba sto prije zaustaviti! Lijep pozdrav

VL
OB
-obrisani-
14:30 22.10.2009.

Dvojici Iranki, koje su presle na Krscanstvo, i zbog toga jima u demokraticnom Iranu prijeti smrtna kazna. U svijetu je pocela akcija za spasavanje ovih dviju djevojki ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.