Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

ElBaradei pred Iran stavio nacrt sporazuma o nuklearnom programu

ElBaradei
AFP
21.10.2009.
u 14:25

Izaslanstva Irana, Francuske, Rusije i SAD-a u Beču su razrađivala detalje sporazuma prema kojem bi se nisko obogaćeni uran iz Irana slao u inozemstvo na daljnje obogaćivanje i potom vraćao natrag.

Nakon trodnevnih pregovora direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei predao je izaslanstvima Irana, Francuske, Rusije i Sjedinjenih Država nacrt sporazuma o iranskom nuklearnom programu. Sudionici pregovora imaju rok do petka da odluče pristaje li na njegove uvjete ili ne.

Prijedlog stiže posljednjeg dana intenzivnih pregovora koji od utorka traju između Irana i triju svjetskih sila u sjedištu Agencije u Beču.
- Uputio sam nacrt sporazuma koji je po mojem mišljenju uravnoteženo pristupa problemu - rekao je ElBaradei novinarima u austrijskoj prijestolnici.

Izaslanstva su u Beču razrađivala detalje sporazuma prema kojem bi se nisko obogaćeni uran iz Irana slao u inozemstvo na daljnje obogaćivanje i potom vraćao natrag.

Izvoz urana smatra se sigurnijim načinom da Iran dobije gorivo koje treba budući da tvrdi da nuklearni program razvija u mirnodopske svrhe, jer time daje jamstvo Zapadu da on neće biti korišten za proizvodnju nuklearnog oružja.

Iran inzistira na tome da ima pravo obogaćivati uran u mirnodopske svrhe, no zapadne zemlje uvjerene su da Islamska Republika pokušava razviti nuklearno oružje.

Komentara 15

OB
-obrisani-
15:03 21.10.2009.

Iran ce odbaciti ponudjeno! Jer Iran svakako radi na Bombi, o tome sumnje nema. Svaki se mjesec otkrivaju nova iranska \"tajna\" postrojenja, zakopana duboko u kakvoj planini ... Vec je dosta velika tragedija, da se jedna serijatska ludnica, Pakistan, uspjela docepati Bombe! Iran Bombe ne smije dobiti !!!

OB
-obrisani-
20:28 21.10.2009.

Dakle naš sretni sizife, gdje je tvoja osuda židovskog terora nad kršćanima u Izraelu? Hajde da te vidimo, DOKAŽI da nisi židov koji širi vjersku netrpeljivost prema muslimanima u korist svog Izraela, tj. osudi: 1) Izraelska ubojstva kršćana. 2) Težakk status palestinskih kršćana koji dijele istu sudbinu kao i muslimani. 3) Izraelsko rušenje armenske crkve iz 17. stoljeća. 4) Napade izraelskih ortodoksnih židova na kršćane. 5) Izraelsko javno paljenje stotina knjiga Novog zavjeta prošle godine? 6) Postojane cesta za židove i nežidove (uključujući kršćane). 7) Izraelsku reformu u školstvu koja je ukinula običan matematički znak plus (+) i zamijenila ga sa (⊥) samo zato jer podsjeća na kršćanski križ. Možeš li osuditi ovo sve, \"kršćaninu\" naš?

OB
-obrisani-
10:37 22.10.2009.

Ispravak: U Izraelu su religiozne slobode ustavom zagarantirana a Izrael kao drzava je pravna drzava! U Izraleu postoji nebrojeno mnogo crkvi, svete mise se odrzavaju slobodno, procesije ulicama Izraela su slobodne i na njima cesto i zidovi ucestvuju, policija i vojska jamce sigurnost ucesnicima: krscanskih, zidovskih i muslimanskih obreda! Izrael ili Izraelci ni u kom slucaju ne diskriminiraju niti onemogucuju slobodu vjere! Najsmjesnije u svemu je kad se ovaj siptar pod imenima: profesorzg, oris, kir_malesni pocne dohvatati hrvatske i katolicanstva, i uporedjivati hrvatsku i katolicku sudbinu sa Iranom, palestinom, palestincima..... to je da puknes od smijeha, ili da proplaces nad gluposti islamista! Nitko normalan u Hrvatskoj ne zeli s tim divljacima da ima posla, cak sto vise javno raspolozenje je sve drugo nego naklonjeno Iranu, tzv paletini, islamizmu…! Kulkminacija gluposti pocinje jkad kreten pocne siriti neke glupe teorije o zajednickom porijeklu hrvata i Iranaca, o rodjackim vezama perzera i hrvata! Ma koga boli blanja gdje smo nekad zivjeli, svi smo mi nekad iz Afrike stigli i imamao zajednicke korjene, ako nista drugo zbog Adama i Eve, danasnje razlike su tolike da izgledaju nepremostive, to je odlucujuce a ne s kim imamo nekakve zajednicke korijene. Od sredine 60. godina proslog stoljeca palestinci i islam teroriziraju slobodni svijet, pdmecu bombe, otimaju zrakoplove, dizu sebe i druge u zrak… Na pocetku iz gluposti, prije svega osobne su i imali neku podrsku, ali najkasnije 1972 nailaze na ostre osude zapadnog svijeta! Danas Palestince nitko normalan niti zali, niti s njima suosjeca, svak ih mrzi, jer njihove navike smo mogli upoznati nakon sto su k nama u Evrpu emigrirali! Mrznja prema arapima, perzerima i teokraciji koja dolazi iz tog dijela svijeta je danas ogromna, podrsku im pruza ultraljevica i nacisti, nitko vise! U Evropi sve vise sazrijeva spoznaja i budi se otpor prema ovim nezeljenim gostima, i sve cesce si u politickim krugovima razbija tabu i otvoreno upozorava na opasnost koju oni sa sobom dolose! Danas politicari u EU otvoreno pozivaju da se izvrsi repatrijacija (povratak u domovinu) muslimana, kao primjer pominje se Kosovo, koje je bilo srpsko, naseljeno iskljucivo pravoslavcima, a danas je kroz iznadproporcionalno razmnozavanje muslimana jednostavno islamsko! Upozorava se da se takav razvoj dogadjaja upravo odigrava u EU i da ga treba sto prije zaustaviti! Lijep pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije