Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB

Ekvador protjerao veleposlanika Venezuele zbog uvredljivih izjava

Jorge Rodriguez
Carlos Garcia Rawlins/REUTERS/PIXSELL
19.10.2018.
u 07:12

S obzirom na uvredljive izjave koje je o ekvadorskom čelniku Leninu Moreni dao ministar Jorge Rodriguez, nacionalna vlada je odlučila protjerati venezuelanskog veleposlanika u Ekvadoru iz naše zemlje, reklo je ekvadorsko ministarstvo vanjskih poslova

Ekvador je u četvrtak protjerao veleposlanika Venezuele nakon što je venezuelanski ministar informiranja nazvao ekvadorskog predsjednika Lenina Morena lažljivcem.

"S obzirom na uvredljive izjave koje je o ekvadorskom čelniku Leninu Moreni jučer dao ministar Jorge Rodriguez, nacionalna vlada je odlučila protjerati venezuelanskog veleposlanika u Ekvadoru iz naše zemlje", reklo je ekvadorsko ministarstvo vanjskih poslova u izjavi.

Rodriguez je optužio Morena da je lagao na Općoj skupštini UN-a kada je rekao da 6000 Venezuelanaca dnevno uđe u Ekvador.

"Slušao sam zapanjeno jednog predsjednika našeg kontinenta jer nisam mogao vjerovati da je moguće toliko lagati čak i na mjestu poput Ujedinjenih naroda", rekao je Rodriguez novinarima.

Ekvador je rekao da da neće tolerirati bilo kakvo "nepoštovanje svojih vlasti" ali da će nastaviti pomagati migrantima iz Venezuele.

Procjenjuje se da je zbog gospodarske i političke krize u Venezueli iz te zemlje od 2014. pobjeglo 2,3 milijuna ljudi.

Komentara 4

Avatar hr.granicar
hr.granicar
07:38 19.10.2018.

pravi državnici štite svoj narod i zemlju u kojoj žive. samo naši puštaju pupovca da nas omalovazava i izjednačuje sa teroristima

Avatar hr.granicar
hr.granicar
07:32 19.10.2018.

kad je na redu pupavac i ekipa

Avatar Mi sami
Mi sami
07:22 19.10.2018.

To su normalne zemlje a nas razni vulini vucici pupavci i sl. mogu vrijeđati u Hrvatskoj kako kod žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije