Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE PROMJENA VREMENA

Ekstremno topli travanj srušio gotovo sve rekorde, evo kada dolaze kiše

Ilustracija
Grgo Jelavic/PIXSELL
01.05.2018.
u 09:26

Zanimljiv je podatak da od kada postoje službena travanjska mjerenja na postaji Zagreb Grič, srednja temperatura zraka nikada nije bila tako visoka kao ove godine - za 1,4 °C viša od dosadašnjeg rekorda iz 2007. godine.

Iznadprosječno topli travanjski dani nastavit će se i početkom svibnja, ali ipak ne uz tako ekstremnu temperaturu zraka, gdjegod čak i rekordnu, kakvu smo imali posljednjih tjedana, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Za razliku od temperature, ukupna travanjska količina oborina nejednoliko je raspoređena. Zanimljiv je podatak da od kada postoje službena travanjska mjerenja na postaji Zagreb Grič, srednja temperatura zraka nikada nije bila tako visoka kao ove godine - za 1,4 °C viša od dosadašnjeg rekorda iz 2007. godine. I na ostalim je meteorološkim postajama odstupanje od starih rekorda uglavnom oko 1 °C, a od višegodišnjega prosjeka iz razdoblja 1961. - 1990. godina većinom između 3 i 5 °C. 

Sljedećih će dana gotovo posvuda biti kiše,  ali se ne smije isključiti mogućnost ponavljanja različitih odstupanja od prosječnih mjesečnih količina.  Nemojte se iznenaditi ako ovaj travanjski ekstremno topli period ostane najvrući dio godine sve do "pravog" ljeta. 

Komentara 8

Avatar krile11
krile11
10:03 01.05.2018.

I kad sad dolaze kise????!Od srjede ,petka??

TO
Tony
10:41 01.05.2018.

Hahahahaha, koji vrh.

VN
vnov
16:23 01.05.2018.

Koji glupi članak,dijete u drugom razredu OŠ bolje bi napisalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije