Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN U snažnoj eksploziji u Zadru oštećeni automobili

Eksploziv bačen na dva auta s jurećeg skutera

20.11.2008.
u 08:11

ZADAR – Snažna eksplozija, u kojoj srećom nije bilo ozlijeđenih, odjeknula je u noći na četvrtak u 1.30 na Bilom brigu u Zadru, na glavnoj zadarskoj obilaznici.

Nepoznati eksploziv
Bačena je nepoznata eksplozivna naprava u Ulici Hrvatskog sabora između dvaju automobila, peugeota 607 zagrebačkih oznaka i opela corse zadarskih oznaka kojima se koriste braća Barjašići, Tomislav (35) i Ante (33). Auti su im bili parkirani pred kućom. Ante Barjašić rekao nam je da ih je detonacija probudila, ali da ništa nisu vidjeli. Smatra da bomba nije bila namijenjena njima, jer da oni nisu iz ‘tog miljea’. Konobar iz obližnjeg kafića kaže da su tada gosti vidjeli da je cestom proletio motor i da je eksploziv vjerojatno bačen s njega. Osim razbijenog stakla na peugeotu i oštećenja lima na corsi, od detonacije je razbijeno staklo na skladišnom prostoru zgrade i drvena vrata na obližnjem objektu.

Bomba bila za strica?
Na vijest o bačenoj bombi ispred bivšeg hotela Adriatic odmah je reagirao i Ilija Barjašić, stric braće Tomislava i Ante, koji vjeruje da je bomba bila namijenjena njemu.

– Mislim da je bomba bila namijenjena meni. Ovo je odraz nereda u Hrvatskoj prije 10 ili 15 godina koji sad dolazi na naplatu – kazao je Ilija Barjašić, inače hrvatski uznik. Kaže da mu je jedan nećak ekonomist, a drugi da se bavi posredovanjem u trgovini, te da ne zna da bi im netko prijetio. Zgrade ispred kojih je bačen eksploziv u vlasništvu su Ilije i njegova pokojnog brata Tomislava, čiji sinovi u njoj iznajmljuju poslovne prostore. Policija još nije utvrdila okolnosti događaja ni vrstu nepoznate eksplozivne naprave, no više je desetaka osoba završilo na obavijesnom razgovoru.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije