Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OZLIJEĐENIH

Eksplozija u Prištini: Na kosovski paralament bačena granata

kosovo
Screenshot Youtube
05.08.2016.
u 10:04

Kosovo, najmlađa europska država i bivša srpska pokrajina s većinskim albanskim stanovništvom, nemirno je područje opterećeno problemima, od raširene korupcije do etničkih napetosti i nezadovoljstva nezaposlenih.

Zgrada kosovskoga parlamenta oštećena je u eksploziji u četvrtak navečer, objavila je u petak državna televizija RTK. 

U eksploziji granate pogođen je drugi kat zgrade koja je u vrijeme napada bila prazna, navodi se prema podacima policije u televizijskome izvješću.

Nekoliko sati prije toga, premijer Isa Mustafa proslijedio je kontroverzan granični sporazum s Crnom Gorom na raspravu u skupštinu.

Nacionalistička oporba oštro se protivi sporazumu.

Proteklih nekoliko godina oporba je u nekoliko navrata  ispalila suzavac u parlamentu  i održavala ulične prosvjede  u pokušaju da blokira granični sporazum zajedno s dogovorom o proširenim pravima srpske manjine.

Kosovo, najmlađa europska država i bivša srpska pokrajina s većinskim albanskim stanovništvom, nemirno je područje opterećeno problemima, od raširene korupcije do etničkih napetosti i nezadovoljstva nezaposlenih, unatoč milijardama dolara  koje je EU i međunarodna zajednica utrošila u misije pomoći.   

>> Srbija uručila Sloveniji prosvjednu notu zbog Pahorove izjave o neovisnosti Kosova

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:25 05.08.2016.

totalno krive koordinate

Avatar superhik74
superhik74
18:44 05.08.2016.

Sram vas bilo, nisu bacilli bombu, jos ce covjek pomisliti da postoji nasilje na Kosovu, oni su pokusali uvesti demokraciju u parlament bombom, po ugledu na NATO koji je njima uveo demokraciju bombama. Ljudi naucili demokraciju od demokratskog zapada pa se tako i ponasaju.

DU
Deleted user
10:36 05.08.2016.

Srbski teroristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije