Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIZU ZRAČNE LUKE

Eksplozija u austrijskoj tvornici: Radnici nosili van svoje ozlijeđene kolege

Eksplozija u Austriji
Foto: Screenshot/Twitter
10.10.2019.
u 16:01

Točan uzrok požar je još uvijek nepoznat te će se pozadina nesreće znati nakon policijskog očevida.

U eksploziji postrojenja energane Energie AG, u austrijskom okrugu Linz-Land blizu aerodroma, troje je radnika teže ozlijeđeno. Eksplozija se dogodila jutros malo poslije osam sati, a teže su ozlijeđeni 46-godišnjak, 44-godišnjak i 38-godišnjak, koji su odmah prevezeni u najbliže bolnice gdje im je pružena liječnička pomoć.

Prema izjavama svjedoka, eksplozija je krenula od stroja za valjanje, a ukupno je oko 250 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila sudjelovalo u gašenju požara. Zaposlenike su odmah evakuirali, a one ozlijeđene su kolege iznijele van iz zgrade. U trenutku incidenta je u zgradi bilo 20 ljudi.

Od posljedica eksplozije popucala su stakla i raznesena su vrata. Dva i pol sata nakon toga, kako je izvijestila tamošnja vatrogasna služba, požar je bio pod kontrolom, a ukupan broj ozlijeđenih popeo se na devet, od čega je troje teže ozlijeđeno. Točan uzrok požar je još uvijek nepoznat te će se pozadina nesreće znati nakon policijskog očevida, piše Der Standard.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije