Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA Iz oštećenih cijevi curio prirodni plin

Eksplozija srušila zgradu u Pakracu

Autori: Diana Glavina, Jelenko Topić
23.01.2009.
u 08:46

Kuća broj 22 u pakračkoj Ulici kralja Tomislava, u vlasništvu Pravoslavne crkve, posve je porušena u snažnoj eksploziji danas oko 7.45 sati, a pritom je teško ozlijeđen Anfilohije Živković (1971.), osobni tajnik episkopa slavonskog Save, inače i nadstojnik pravoslavnoga manastira u Jasenovcu.

Plinovod star 30 godina
Eksplozija, koja je bila toliko jaka da su je čuli u nekoliko stotina metara udaljenim dijelovima grada, uznemirila je Pakračane, a u toj ulici unatrag desetak godina bile su još četiri eksplozije zbog istjecanja plina iz mreže.

Pakrac: U eksploziji plina jedna osoba ozlijeđena

Riječ je o plinovodu sagrađenom prije tridesetak godina na području koje je oštećeno granatiranjem u Domovinskom ratu. Tu su obnavljane podzemne mreže, a kolnikom svakodnevno prolazi više teških kamiona. Zbog prijašnjih je eksplozija pakrački Komunalac, koji gospodari plinovodom, dva puta isplatio štetu građanima te ulice.

– U dosadašnjoj fazi očevida utvrđeno je da je uzrok eksplozije zapaljenje smjese prirodnog plina i zraka. Na navedenoj lokaciji utvrđena je propusnost plinovoda – istaknuo je Željko Grgić, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske.

U životnoj opasnosti
– U eksploziji je zadobio teške opekline glave, nogu i ruku te prsnoga koša, a ima i više prijeloma rebara – kazao nam je voditelj traumatologije Opće županijske bolnice Pakrac dr. Branko Sudar. Dodao je da su ozlijeđenog nakon obrade poslali na liječenje u Centar za opekline Klinike za traumatologiju u Zagrebu.

– Pacijent je zadobio teške tjelesne ozljede: posrijedi su ekstremne opekline i u životnoj je opasnosti. Opečeno mu je čak 50 posto površine tijela, a opekline su drugog B i trećeg stupnja – rekao nam je anesteziolog dr. Zoran Lončar.

– Liječnici su učinili sve što se za sada moglo u medicinskim postupcina intenzivirane terapije koja ide uz opekline. No, liječenje je u ovako teškim slučajevima doista dugotrajan proces uz mnogo rizika i opasnosti – kaže dr. Lončar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije