Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALMO

Eksplozija nasilja u Švedskoj: 'Kad majci s djetetom pucaju u glavu...Bit će još gore'

Pucnjava u Švedskoj
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 13:34

Turkie je bio teški kriminalac koji je proveo godine u zatvoru i želi prekinuti začarani krug nasilja.

Švedska predstavlja za mnoge uzor kad je riječ o zaštiti klime, socijalnoj politici i liberalnom društvu, međutim nedavni val nasilja u Malmöu pokazuje kako nije sve kako treba, piše DW. 

Maher Turkie smatra kako se napravilo mnogo pogrešaka. On je postao poznat kao organizator prosvjeda protiv nasilja na koji dolaze zabrinuti roditelji kao i pripadnici krim-miljea. Naime, početkom studenoga pucano je na dvojicu mladića i jedan od njih je preminuo od posljedica ranjavanja, a napadači su pobjegli na biciklima. 

Turkie je bio teški kriminalac koji je proveo godine u zatvoru i želi prekinuti začarani krug nasilja. 

– Kažete djeci "idite u školu", a sami ste kriminalci. Zašto oni ne bi bili kriminalci? – kazao je Turkie na prosvjedu.

– Više mladića uspjeli smo nagovoriti da se jave socijalnoj službi ili policiji. Mnoge smo nagovorili da promjene način života, dakle uspjeh je moguć – smatra osnivač organizacije No2Crime koja se bori protiv nasilja. 

Ipak, svaki tjedan eksplodiraju bombe, a građani su ogorčeni i u strahu. A policija je dobila pojačanje iz cijele zemlje koje bi trebalo smiriti situaciju. Mladi u to sumnjaju. 

– Stanovnici ovog kvarta ne osjećaju se sigurno. Policija se ovdje ne smije pojaviti. Kad ubiju 15-godišnjaka ili majci s djetetom pucaju u glavu... Bit će još gore – kazala je jedna 15-godišnjakinja. 

 

Ključne riječi

Komentara 66

VH
volim.hrvatsku
13:42 11.12.2019.

Trazili ste , gledajte ..... HRVATSKA POLICIJO USTRAJTE , NITI KORAKA NATRAG .... AKO TREBA , TU SMO !!!!!

ST
stefj
14:21 11.12.2019.

Eh, Švedska ima no-go zone, nešto kao Romska naselja kod nas u Međimurju, samo je to u Švedskoj po svim gradovima tako... Inače ta Švedska "uspješna" asimilacija svodi se na to da pridošlice strpaju u sirotinjski geto i nema nitii teoretske šanse da se od tamo ljudi maknu. Djetetu pridošlica plate školarinu i daju stipendiju, a društvena klima je takva da se onda to dijete srami svojih roditelja i svog porijekla, te postane Šveđanin... Problem nastaje kada se i dijete udomaći u getu, ne ide u škole, pa je problem od rođenja, Takvih je sve više... A inače, u Švedskoj je bila zabrana objavljivanja podataka o kriminalu imigranata, tako da statistički ta zemlja izgleda bajno. Nešto slično kao što se kod nas ne smije govoriti o kriminalu u Romskim zajednicama.

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
14:02 11.12.2019.

Doktori i inzinjeri preuzimaju inicijativu. Potvrdjuje se stara istina - demokracija bez kontrole vodi samo i jedino u - anarhiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije