Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PELJEŠKI MOST

Ekskluzivni video: Pogledajte prve vidljive dijelove mosta iznad površine mora

Pelješki most
Foto: HC
1/10
08.07.2019.
u 16:20

Rok za dovršetak radova na mostu je 36 mjeseci od uvođenja u posao, odnosno kraj srpnja 2021.

Na gradilištu Pelješkog mosta nakon što su pobijeni svi piloti, počelo je na njih postavljanje naglavnih ploča. Večernji list donosi eksluzivne snimke iz drona radova u Malostonskom zaljevu, na kojoj se mogu vidjeti dizalice koje postavljaju sigmente naglavnica, a one će biti prvi vidljiviji dijelovi mosta iznad površine mora.

 

Na gradilištu je ukupno 21 plovilo. Kineski izvođač radova, China Road and Bridge Corporation (CRBC) uveden je u posao gradnje Pelješkog mosta krajem srpnja prošle godine.

Rok za dovršetak radova je 36 mjeseci od uvođenja u posao, odnosno kraj srpnja 2021.

S obzirom na to da Kinezi rade punom parom pa su tako s pobijanjem svih 148 pilota izvršili 12 dana prije nego je to bilo predviđeno dinamičkim planom, može se očekivati da će Hrvatska biti spojena i za manje od dvije godine, kako je to predviđeno.

Komentara 5

RI
rimac444
20:58 08.07.2019.

Davno je trebao biti gotov da slučajni sa svojom garniturom nije još 2011. obustavio izgradnju, da je to besmislica, stručnjak je predlagao podzemni most i razne druge besmislice.

Avatar miyamoto
miyamoto
00:02 09.07.2019.

Zašto su pobijeni piloti i tko se tu igra pjesničkom slobodom. Navodno iz pouzdanih izvora se doznaje da na pelješkom mostu radi ninđa, pripadnik drevnog klana šinobija. Potomak toshicugu takamatsua, majstora ninđucua. On se pokazao kao dobar stručnjak i vođa je podvodnih radova. Navodno često izbiva noću s gradilišta i već je nekoliko puta prijavljen zbog galebarenja

PR
prtlje
20:11 08.07.2019.

......pozto pojma nemam o mostogradnji moze li mi netko reci koliki je vijek trajanja takvog mosta i kako se mjenja pojedinacni " pilot" ako u nekom teskom brodolomu strada... i na kraju kad mu vijek istece koja je procedura kod rusenja????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije