Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ekskluzivno donosimo izvatke iz prve knjige Ive Sanadera

04.07.2017.
u 00:00

Prva od tri knjige bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a u prodaji je na kioscima diljem Hrvatske od petka, 7. srpnja, po cijeni od 79.90 kuna

Za ovaj tekst jednake „zasluge“ imaju glasne skupine i pojedinci s ljevice i desnice u zemlji. Povod i glavni razlog ovog teksta narativ je o detuđmanizaciji, koji je snažno obilježio politički javni govor u posljednjih petnaestak godina u Hrvatskoj pretvorivši se u svojevrsni mit, čijim su se mitologemom – detuđmanizacija – jednako koristili i slijeva i zdesna. Detuđmanizacija je postala općeprihvaćeni pojam a da nije prošla valjane verifikacijske kvalifikacije.

Rijetki su se odupirali sirenskom zovu priče o detuđmanizaciji koja je zemlju zahvatila poslije Predsjednikove smrti 10. prosinca 1999. i koja, s manjim ili višim intenzitetom, traje do danas.

Jedan od njih bio je, na primjer, bivši predsjednik Hrvatskog sabora i kratko vrijeme privremeni predsjednik države, književnik Vlatko Pavletić.

Godinu dana nakon Tuđmanove smrti on je, na upit Radija 101 je li Hrvatskoj potrebna detuđmanizacija, rekao da se i od onih koji bi na to pitanje odgovorili s DA i od onih koji bi na to pitanje odgovorili s NE očekuje da prije svega kažu što podrazumijevaju i pod pojmom tuđmanizam i pod pojmom detuđmanizacija.    

>>Cijeli tekst čitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje.

Od ostalih tema izdvajamo:

 >>Manolić o Šeksovom pozivu na pomirenje: Odgovorit ću mu kada pročitam njegovu knjigu i porazgovaramo     

>> Opara pristaje da Gradsko vijeće vodi Šundov     

>> Ubojica je dr. Rakiću još lani prijetio smrću     

>> Modrićeva punica promijenila iskaz, Mamić ponovno napao novinare     

>> Stručnjaci složni: Ovršni zakon odmah stavite izvan snage     

Komentara 8

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:03 04.07.2017.

gadi mi se

AM
AMD------------------------
23:28 03.07.2017.

sanaderove knjige promovirate ,mamic ponovo pusten sa lanca, njegovo ponovno bjesnilo ima neku vezu sa seksovim segrtom,koji je pravosudje vratio u ruke sistema u kojem su perkovic i mustac itekako povezani. zdravo drustvo si pod nikakvu cijenu nebi dozvolilo too bjesnilo te muljaze dzepara bez nivoa.

M3
Miške 3
06:12 04.07.2017.

Knjige Ive Sanadera: kako sam prevario sve i pokrao Hrvatsku za 1 milijardu € prema izvještaju CIAe i N.Y.Timesa i kako potom sve vučem za nos i korumpiram i ismijavam hrvatsko pravosudje. I Čehokovu knjigu o etici imaju djeca kaoo udžbenik. To je moguće samo, znate gdje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije