Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neplaćanje grobnih taksi

Ekshumirat će oko 70 pokojnika, traže se njihovi potomci

Groblje u Šibeniku
Dusko Jaramaz/PIXSELL
08.05.2019.
u 09:34

Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću, posebno obilježiti, označiti i sahraniti u kosturnicu i za narednih sto godina se može pokojnik iz kosturnice izvaditi i trajno ukopati u obiteljsku grobnicu, objasnio je direktor Pogrebno poduzeće Čempres u Šibeniku

Iz 18 grobnica za privremeni ukop na šibenskom groblju Kvanj Pogrebno poduzeće Čempres planira do 1. lipnja ekshumirati oko 70 pokojnika. Sve zbog toga jer nitko nije prijavio živućeg vlasnika groba, rekao je za Vijesti.hr direktor Pogrebnog poduzeća Čempres Joško Vuković.

Dodao je da unatoč neplaćanju grobnih taksi grobovi voljenih se posjećuju, što se da zaključiti po novim spomen pločama, lampašima i cvijeću

Većina je privremeno pokopana prije više desetljeća, pa se, objašnjava direktor, zbog toga usluga privremenog grobnog mjesta ne može dati drugim obiteljima čija je grobnica u izradi ili je trenutno nisu u mogućnosti kupiti. Uprava groblja na plakatima po groblju, ali i po društvenim mrežama traži potomke pokopanih, a rok je do 1. lipnja.

"Svaki pokojnik će se sumirati u crnu mrtvačku vreću, posebno obilježiti, označiti i sahraniti u kosturnicu i za narednih sto godina se može pokojnik iz kosturnice izvaditi i trajno ukopati u obiteljsku grobnicu", napominje direktor Pogrebnog poduzeća. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije