Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE SUMNJE

Ekshumirano tijelo policajca: Državno odvjetništvo sumnja na zločin?

policija ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
24.11.2019.
u 15:04

Cijeli postupak je pod vodstvom pulskog Županijskog državnog odvjetništva

Sredinom tjedna ekshumirano je tijelo 53-godišnjeg Vjera Fiala, policajca Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske koji je 9. kolovoza, nakon samoubojstva, pokopan na rovinjskom groblju

Kako navodi Glas Istre, nije poznato zašto zašto je došlo do toga i postoji li osnovna sumnja kako ipak nije bilo samoubojstvo, no poznato je kako je cijeli postupak pod vodstvom pulskog Županijskog državnog odvjetništva. Predmet slučaja vodi tužitelj Eddy Putign.

Foto: nestali.hr
Podsjećamo, 53-godišnjeg policajca nakon osam dana potrage pronašli su mrtvog u moru kod Crvenog otoka u Rovinju, a njegovo beživotno tijelo pronašli su talijanski državljani. Tada je utvrđeno kako nema tragova nasilne smrti i da njegova smer nije posljedice kaznenog djela. 

Nekadašnja sutkinja Županijskog suda u Puli Marija Budimir kazala je za Glas Istre kako je ekshumacija hitna dokazna radnja i provodi se onda kada postoji osnovana sumnja da je smrt posljedica kaznenog djela

- Kada postoji određeni nivo sumnje državno odvjetništvo zatraži, a sudac istrage izdaje nalog za provođenje ekshumacije. Takvi su slučajevi vrlo, vrlo rijetki i iznimka su u slučajevima hitnih dokaznih radnji, konstatirala je poznata odvjetnica. 

Komentara 7

Avatar MADO
MADO
15:50 24.11.2019.

Pula je prošlu godinu službeno proglašena najgorim gradom u Hrvatskoj po nasilju i kriminalu, dok je Istra već 20 godina prva po broju ovisnika, da ne spominjem hrpu sumnjivih samoubojstava i stotine opljačkanih tvrtki poput Uljanika, Glas Istre, itd. Damir Kajin godinama o tome govori, međutim institucije iz nekog čudnog razloga ne žele reagirati, kao da su legalizirali kriminal u Istri.

HO
horton
15:38 24.11.2019.

Ne znam zašto odmah to nisu napravili i ne znam što čekaju u slučaju Dina Molnara i Siniša Palma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije