Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istrage zbog poslovnih navika
Povratak na članak

Ekonomski rat Europe protiv Silicijske doline

Europska komisija optužila je Amazon da narušava pravila ravnopravnog natjecanja na tržištu internetske maloprodaje i otvorila istragu sumnjajući da zloupotrebljava podatke

Komentari 3

HA
Hanok
14:25 13.11.2020.

gluposti, pa Europa uopće nema konkurenciju za Google(Android), Apple, Amazon, Microsoft, itd...svi gradani europe koriste te proizvode jer što će u suprotnom? koristiti Nokiju? europa je izgubila tu utrku još u 80-tih i prednost se povećava svake godine.

VL
NE
Neo001
17:01 13.11.2020.

Zašto ne angažiraju dvuga mavasa on je stručnjak za sicilijanske doline.

VL
SI
sisavac
07:27 13.11.2020.

kakav rat? tko će se iz europe nadmetati sa jednim amazonom, googleom, microsoftom, appleom, ciscom, ibm-om...? čak jedna rusija ima jače it korporacije nego eu! jedan kaspersky je po pitanju cyber sigurnosti pojam u svijetu, načeo i prestiž američkim kompanija, plus da njegovi alati pronalaženja skrivenog softvera su otkrili i američke nepodopštine koje ubacuju sve posvuda, pa su zato ih ameri blokirali. ako ne možeš ubaciti svoj crvić jer to netko pronalazi, blokiraj to njuškalo, klasična priča. samo 'mi' smijemo druge pratiti. europa u cjelini mora shvatiti da nema saveznika, prijatelja, već su svi međusobno konkurencija. nema suradnje sa amerima, već je to tržišno nadmetanje. 50 godina eu sluša ameriku, povinuje se njihovim zahtjevima i interesima. posljednih 10 godina eu je kupila tolko američke vojne tehnike da je to čudo. a kad bi europa bila sigurnosno ujedinjena, bez vanjskih igrača, jačala bi europska vojna industrija, pa mi recimo ne bi sad razmatrali od koga ćemo kupiti američke avione, već bi kupovali europske. putin je prije skoro 15 godina govorio o tim problemima, potrebi da se europa osamostali i vodi svoju politiku, a ne da bude nečiji potrčko. europa mora imati dobre odnose sa svojim susjedima, sve što je dalje od nje je manje bitno, tko god bio. istjerati sve strane vojske iz europe. europa first! kakvo transatlantsko savezništvo, što je vama, kolko su ameri kupili eu vojne tehnike, a kolko europa njihove? kad to raščistite, bit će vam lakše.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.