Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićena jedna osoba

Ekološka katastrofa u srcu Istre, 200 tona opasnog otpada ugrožava život građana

Otpad/Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
25.10.2018.
u 23:04

Šepić se tereti da je, misleći da neće trajnije i u znatnoj mjeri ugroziti okoliš te ljudski život organizirala i obavljala djelatnost skladištenja otpada

Općinsko državno odvjetništvo u Puli pred Općinskim sudom u Puli podignulo je optužnicu protiv 44-godišnje hrvatske državljanke zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom. Nastavak je to afere sa skladištenjem opasnog otpada u Pazinu koji godinama prijeti tom istarskom gradiću. 

Optužena je Sanja Šepić, članica uprave Ecooperative, tvrtke iza koje je u Pazinu zaostalo na stotine tona opasnog i neopasnog otpada koji se iz poslovne zone Pazinka I u Kurelićevoj ulici u Pazinu ne uklanja unatoč nalozima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, neslužbeno doznaje Glas Istre

Državno odvjetništvo tereti Šepić da je od 12. lipnja 2015. do 25. studenog 2016., kao član uprave trgovačkog društva, Ecooperativa, unutar dvije povezane montažne hale, udaljene oko tisuću metara od središta Pazina, obavljala djelatnost skladištenja otpada protivno zakonima i drugim propisima.

Šepić se tereti da je, misleći da neće trajnije i u znatnoj mjeri ugroziti okoliš te ljudski život organizirala i obavljala djelatnost skladištenja otpada. U te hale je dovezla, sakupila i skladištila najmanje 200 tona opasnog otpada i oko 340 tona raznog neopasnog otpada.

Također, Šepić je optužena i da je od 25. studenog 2016. do 6. ožujka 2017., na isti način nastavila obavljati predmetnu djelatnost, i to bez potrebne dozvole za gospodarenje otpadom i bez da je nad takvim skladištem osigurala stalan nadzor i imenovala odgovornu osobu za gospodarenje otpadom i njezinog zamjenika.

Optužuje ju se da je sve to učinila iako je znala da je uskladišteni otpad hlapiv, toksičan, karcinogen, nagrizajuć, reproduktivno toksičan, mutagen, ekotoksičan, zarazan i jako zapaljiv.

>> Pogledajte kako su vatrogasci gasili požar na ilegalnom odlagalištu otpada 

Komentara 2

DU
Deleted user
05:34 26.10.2018.

Na ulazu u varazdin je vec godinama hrpetina od 180 000 t smeca ...to je ekoloska bomba za stanovnike okolnih naselja a centra varazdina je udaljena oko 3do 4km zracne linije...tko je odgovoran za to nitko...cacic zupan stromar mos mislit ministar graditeljstva divjak prodavacica tableta ...idrugi pripadnici tzv.politickih elita reformisti hns spo ovce hdz ovce hsls ovce..po istanbulskoj konvenciji koja negira sve...mozda je ta hrpetina smeca tocka gdje ce otvoriti spancir fest...

SO
SoloHan
00:09 26.10.2018.

A gdje je Dragan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije