Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekocid

Izlio cisternu punu fekalija u Nacionalni park Mljet

Netko je u more izlio fekalije
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
20.03.2018.
u 10:29

Sve se dogodilo preko noći, tako da nije bilo svjedoka koji bi rekli što se točno dogodilo

Netko je izlio cisternu fekalija u more u Nacionalnom parku Mljet. Ovaj incident dogodio se u turističkom mjestu Pomena. Pretpostavlja se da je jedan od privatnih poduzetnika ispraznio septičku jamu te cijeli sadržaj cisterne izlio u more.

Sve se dogodilo preko noći, tako da nije bilo svjedoka koji bi rekli što se točno dogodilo. Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, mještani su se odmah javili s fotografijama te komentirali kako im nije jasno da netko može učiniti nešto ovakvo. Prema Pomorskom zakonu ovakvo djelo kažnjivo je s nekoliko desetaka tisuća kuna. Mjerodavne službe još uvijek moraju utvrditi počinitelja.

Komentara 5

OG
Oger
14:15 20.03.2018.

Cisternih nema na milijune. Policija samo treba dati na analizu pijesak i kamencice sa guma svih cisterni u okolici, usporediti s tlom na mjestu gdje je cisterna ispraznjena i odmah ce imati krivca.

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
12:00 20.03.2018.

A to sto se sva kanalicacija slijeva u more? to vam ne smeta?

DU
Deleted user
10:44 20.03.2018.

"Prema Pomorskom zakonu ovakvo djelo kažnjivo je s nekoliko desetaka tisuća kuna." Samo? Pa to je za njih p.dim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije