Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se sanacija

Električnu energiju dobilo 85 posto korisnika u Sisačko-moslavačkoj županiji

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
30.12.2020.
u 10:36

Nakon najsnažnijeg potresa bez struje ostalo 150.000 korisnika

Radnici Hrvatske elektroprivrede uspjeli su jučer do 22 sata vratiti opskrbu električnom energijom za oko 85 posto korisnika mreže u Sisačko–moslavačkoj županiji, navode u HEP-u. U okolici Siska bez napajanja je tijekom noći bilo oko 200 korisnika mreže dok je u okolici Petrinje i samom gradu bez napajanja bilo oko 5000 korisnika mreže. Još sinoć je na području Petrinje uključena sva javna rasvjeta, kažu u HEP-u i dodaju da je u Zagrebu i okolici bez napajanja oko 100 korisnika mreže.

Napominju da je nakon najsnažnijeg jučerašnjeg potresa bez napajanja bilo ostalo više od 150 tisuća korisnika, i to oko 50 tisuća korisnika mreže na području Sisačko-moslavačke županije, 32 tisuće na području Velike Gorice te oko 70 tisuća korisnika na području grada Zagreba.  

Tijekom današnjeg dana nastavlja se sanacija kvarova na području Sisačko–moslavačke županije, u čemu će pomoći dodatne ekipe iz okolnih HEP-ovih distribucijskih područja.

VIDEO Evakuacija: Vojnim helikopterima prevoze nepokretne osobe iz Petrinje u Zagreb

U HEP-u kažu da još uvijek nije moguće procijeniti ukupnu štetu. Učestali naknadni potresi dovode do novih lokalnih prekida napajanja i potrebe za dodatnim intervencijama, koje se odvijaju u vrlo složenim uvjetima jer je pristup energetskim objektima otežan. Napominju i da  da je napajanje dijelova elektroenergetskog sustava osigurano privremenim rješenjima s ciljem normalizacije opskrbe za krajnje potrošače, a kompletna sanacija i obnova oštećenih dijelova sustava će se odvijati u narednom razdoblju kada okolnosti to dopuste.

Radi vlastite sigurnosti te da bi se uključenja napona uspješno provela HEP moli građane da ne uključuju velika trošila u stanovima i kućama. Također pozivaju građane da radi vlastite sigurnosti u srušenim i oštećenim objektima ne koriste električnu energiju.

1/64

Sve dežurne službe Hrvatske elektroprivrede nakon danonoćnog rada na terenu i danas nastavljaju s intervencijama i ulažu maksimalne napore da što prije otklone preostale kvarove s ciljem što brže potpune normalizacije opskrbe električnom energijom, poručuju iz HEP-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije