Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Egipćanin i dva državljana BiH uhićeni zbog krijumčarenja ilegalnih migranata u Hrvatsku

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
28.04.2020.
u 10:57

Trojica krijumčara pokušali su ih gumenim čamcima prebaciti preko Save u Hrvatsku, no otkrila ih je i uhitila policija s bosanskohercegovačke strane granice

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u utorak je podignulo optužnicu protiv jednog Egipćanina i dvojice državljana BiH koje tereti za organizirano krijumčarenje ilegalnih migranata u Hrvatsku.

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu potvrdili su kako je optužnica podignuta protiv Ahmeda Ghabira Mahmuda Fethallaha (29), državljanina Egipta koji se nalazi u pritvoru u BiH, te protiv državljana BiH Alana Durakovića (23) i Amira Bakrača (23), obojice iz Bihaća. Optužnica ih tereti da su kao pripadnici organizirane skupine, formirane radi počinjenja kaznenog djela krijumčarenja osoba radi stjecanja protupravne imovinske koristi, organizirali krijumčarenje ilegalnih migranata s područja Egipta.

Organizirali su prijevoz skupine u kojoj je bilo najmanje 15 Egipćana, a kao ilegalni migranti stigli su do Bihaća. Trojica krijumčara pokušali su ih gumenim čamcima prebaciti preko Save u Hrvatsku, no otkrila ih je i uhitila policija s bosanskohercegovačke strane granice.

Vlasti u BiH procijenile su kako u toj zemlji trenutačno boravi do devet tisuća ilegalnih migranata koji su tamo ostali blokirani nakon izbijanja pandemije koronavirusa i hermetičkog zatvaranja granica u Europi.

Najveći broj migranata smješten je na području Unsko-sanske županije i za sada im je zabranjeno svako napuštanje prihvatnih centara u kojima borave. Ta je mjera uvedena kako bi se spriječilo širenje epidemije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije