Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajamčena pobjeda

Egipatski predsjednik Sisi dobio drugi mandat s 97 posto glasova

Abdel Fattah al-Sisi
Reuters/PIXSELL
02.04.2018.
u 17:18

Odaziv na izbore je bio manji od 41 posto, unatoč nastojanjima da se što više Egipćana privuče na birališta

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi dobio je drugi mandat na čelu države osvojivši 97 posto glasova birača, jednako kao i prije četiri godine, po službenim podacima objavljenim u ponedjeljak.

No, odaziv na izbore je bio manji od 41 posto, unatoč nastojanjima da se što više Egipćana privuče na birališta.

Sisijeva pobjeda bila je gotovo zajamčena. Imao je samo jednog protukandidata, koji ga i sam podržava, nakon što su svi ozbiljniji kandidati oporbe u siječnju odustali od kampanje. Glavni izazivač bio je uhićen, a voditelj njegove kampanje pretučen, dok su se drugi povukli iz utrke navodeći kao razlog zastrašivanje.

Sisi tvrdi da je želio više protukandidata i da nema ništa s njihovim odustajanjem. Izborno povjerenstvo kazalo je da su izbori bili slobodni i pošteni.

Slab odziv potencijalni je udarac Sisiju, koji je prije izbora kazao da ih smatra referendumom o svojem mandatu, a ne pravom izbornom utrkom. Godine 2014. odziv je bio 47 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije