Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum

Egipatski birači sa 63.8 % glasova podržali nacrt ustava islamista

Mursi, prsovjednici, egipat (1)
Reuters/Pixsell
26.12.2012.
u 11:18

Ubrzo nakon objave rezultata mala grupa prosvjednika zapalila je gume i blokirala promet u bliznini trga Tahrir

Egipatski birači podržali su nacrt novog ustava islamista, pristaša predsjednika Muhameda Mursija, pokazali su rezultati objavljeni u utorak, javlja Reuters.

Za ustav se na referendumu koji se održao tijekom dva dana u proteklom mjesecu izjasnilo 63.8 birača. Odazvalo se 32.9 posto od ukupnog broja birača. Rezultati su dokazali da su liberali, ljevičari, kršćani nemoćni u zaustavljanju "marša" islamista na vlasti. Ubrzo nakon objave rezultata mala grupa prosvjednika zapalila je gume i blokirala promet u bliznini trga Tahrir, no nije bilo većih demonstracija.

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi potipisao je dekret kojim je stavio na snagu novi ustav objavio je Egynews u srijedu, prenosi CNN.

>> Egipćani izabrali - 60 posto podržalo islamistički ustav

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar intimus500
intimus500
09:12 27.12.2012.

+ - 26.12.2012. u 15:30h 456852 je napisao/la: arapi i demokracija kao riba i bicikl ... imali su demokraciju koju su iskoristili da postanu religijska nazadna zemlja, super i jos jedan dokaz da za nezrele i zaostale sredine demokracija nee moze donijeti nista osim povratak u povijest. Jednostavno nisu na nivou da pojme sto je to i cemu bi to sluzilo, katastrofa.. ++++ potpisujem!!!! jer Demokracija nije u skladu sa "šerijatskim zakonima"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije