Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene

Egipatska vlada u reorganizaciji dobila 14 novih ministara

egipat (1)
AFP/Pixsell
18.07.2011.
u 13:50

Premijer se odlučio na promjene želeći utišati glasove onih koji ga prozivaju da zemljom vlada pomoću vojske i nije spreman na reforme

Dugoočekivana reorganizacija egipatske vlade rezultirala je imenovanjem 14 novih i zadržavanjem na istim pozicijama 13 starih ministara. Na ovakve promjene egipatski se premijer odlučio želeći udovoljiti zahtjevima oporbenih prosvjednika koji ga optužuju da zemljom vlada uz pomoć vojske i ne shvaća ozbiljno potrebne političke i ekonomske reforme, prenosi CNN.

Ministri će zakletvu položiti pred vođom vojnog vijeća, feldmaršalom Mohamedom Husseinom Tantawijem koji je preuzeo vlast u zemlji nakon što je u veljači svrgnut predsjednik Hosni Mubarak. Koliko je poznato, za sada je samo 14 novih ministara, a navodno se dodijeljene pozicije neće ubrzo mijenjati.

– Bliska je budućnost vrlo delikatna – kazao je Hazem Beblawi, novi ministar financija i premijerov zamjenik te dodao kako je Egipćanima sada najvažnije ekonomsko stanje i budućnost zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije