Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE STANJE U EUROPSKOJ UNIJI

ECDC objavio najnoviju kartu: Hrvatska je i dalje tamnocrvena

Foto: ECDC
1/2
25.11.2021.
u 11:56

Boje na koronakarti se određuju prema dva kriterija: prema broju novooboljelih u posljednja dva tjedna te prema postotku testirane populacije.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je najnoviju koronakartu koja prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika. Prema najnovijoj karti Hrvatska je i dalje tamnocrvena. 

Tamnocrvenom bojom označuju se zemlje čija je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100 000 stanovnika. Hrvatska isto tako prema najnovijoj objavljenoj karti ima više od 5000 testiranih na populaciji od 100 000 stanovnika. 

Foto: ECDC

Stanje u ostatku Europe nije najbolje. Većina zemalja Europske unije spada u narančastu kategoriju ili tamnocrvenu prema broju novooboljelih, uz rijetke regije koje su žute boje, što opet označava bolju epidemiološku situaciju. 

Boje na koronakarti određuju se prema dva kriterija: prema broju novooboljelih u posljednja dva tjedna te prema postotku testirane populacije. 

VIDEO: Liječnik iz KBC-a Split: Tko ne vjeruje, može doći u bolnicu, cijelo prizemlje i drugi kat pretvoreni su u intenzivnu

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:18 25.11.2021.

Logično je da više nema zelenih površina, pa jesen je ljudi, prevladavaju žuta do bordo, ae.

HE
Helios
12:04 25.11.2021.

Dok se mi brinemo o koroni nešto drugo de iza brda valja cjela situacija je skretanje pažnje

DU
Deleted user
12:09 25.11.2021.

Oho, (skoro) svi se "zarumeniše".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije