Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudnovato iskustvo

Neurokirurg tvrdi da je doživio život poslije smrti: 'Vidio sam svjetlo...'

raj
Foto: Thinkstock
15.12.2017.
u 09:47

"Svjetlo se otvorilo kao rascjep. I ja sam osjećao kako prolazim kroz rascjep u dolinu bujnog i plodnog zelenila, gdje su vodopadi sjali u kristalnim bazenima"

Što se događa s nama nakon smrti? Pitanje je to koje je već stoljećima jedna od najvećih misterija čovječanstva!

Američki neurokirurg Eben Alexander tvrdi da zna odgovor na to pitanje.

Alexander je, piše Indy100, 2008. godine završio u jednotjednoj komi, a o iskustvu je napisao i knjigu Neurokirurgov put u srce svijesti. Tvrdi da je osjetio kao da odlazi u raj ili nešto slično tome. U to vrijeme bolovao je od meningoencefalitisa, zbog kojeg je imao samo dva posto šanse za preživljavanje. Liječnici su čak rekli njegovoj obitelji da će umrijeti. 

U tom trenutku Alexander je, tvrdi, počeo osjećati neobičnu aktivnost. Kaže da se s visina spustilo svjetlo te da je začuo glazbu.

– Svjetlo se otvorilo kao rascjep. I ja sam osjećao kako prolazim kroz rascjep u dolinu bujnog i plodnog zelenila, gdje su vodopadi sjali u kristalnim bazenima – kaže, između ostalog, Alexander.

Vidio je, tvrdi, i bijele i ružičaste oblake iza kojih je bilo plavo-crno nebo, a vidio je i drveće, polja, životinje i ljude, kao i vodu. Alexander je također objavio i knjigu Dokaz raja te je čvrsto uvjeren da postoji život poslije smrti.

Ovo su simptomi koje ne biste nikada povezali s tim da imate problema sa srcem:

raj
1/11

Komentara 21

NA
Narcis660
10:30 15.12.2017.

Kad to kaze jedan neurokirurg sta drugo nego ostaje nam vjeeovati hahaha....ako ima dobro je ako nema opet je dobro eto tako nekako ja mislim o tome ..

Avatar Parousia
Parousia
10:24 15.12.2017.

Propovjednik(9:5)"Zivi barem znaju da ce umrijeti,a mrtvi neznaju nista niti imaju vise nagrade,jer se zaboravlja i spomen na njih."

DU
Deleted user
13:50 15.12.2017.

ni pet ni šest, odmah u raj ... bit će da mu se snilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije