Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EGIPAT

EasyJet otkazao letove u dolasku i odlasku iz Sharm el-Sheikha do siječnja

EasyJet
Foto: Reuters/PIXSELL
24.11.2015.
u 13:49

Pad ruskog zrakoplova na Sinaju nanio je težak udarac egipatskom turizmu

Niskotarifna aviokompanija EasyJet otkazala je sve letove u dolasku i u odlasku iz egipatskog ljetovališta Sharm el-Sheikha do 6. siječnja, a odluku donesenu nakon pada ruskog zrakoplova koncem listopada na Sinaju objavila je danas.

– EasyJet će otkazati sve letove u odlasku i u dolasku iz Sharm e-Sheikha do 6. siječnja 2016. i putnicima ponuditi vraćanje cijelog iznosa karte, potrošački bon ili rezervaciju za neki drugi let EasyJetom – navodi se u priopćenju te aviokompanije.

– Nakon razgovora s britanskim ministarstvom prometa EasyJet je odlučio obustaviti sve letove iz Velike Britanije u Sharm el-Sheikh od srijede 4. studenoga i neće ih nastaviti sve dok vlada ne promijeni svoje preporuke – dodaje se u priopćenju.

Otkazuju se svi letovi u odlasku i u dolasku u četiri britanske zračne luke (Gatwick, Luton, Stansted i Manchester) i u talijansku Milano Malpensa koje EasyJet povezuje sa Sharm el-Sheikhom, dodala je glasnogovornica te kompanije.

Danas je još na snazi bila preporuka britanskog ministarstva vanjskih poslova da "britanske aviokompanije više ne lete iz Sharm el-Sheikha u Veliku Britaniju".

British Airways odlučio je obustaviti svoje letove u Sharm, el-Sheikh do 17. prosinca, kompanija Monarch do 19. prosinca, Thomas Cook do 10. prosinca i Thomson (TUI) do 9. prosinca.

Pad ruskog zrakoplova na Sinaju nanio je težak udarac egipatskom turizmu budući da su nakon narodne pobune kojom je Hosni Mubarak 2011. svrgnut s vlasti, egipatska ljetovališta na Crvenom moru, napose Sharm el-Sheikh, bili među malobrojnim mjestima koja su zapadni turisti još posjećivali.

>> Putin krenuo s osvetom zbog srušenog zrakoplova. Rusi projektilima uništili '14 važnih meta ISIL-a'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije