Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Dzuro: Kako sam namamio i uhitio zločinca Dokmanića

Vladimir Dzuro
Foto: Promo
18.10.2019.
u 18:44

– Uživate li u tome što hapsite nevine ljude? Koliko dugo se time bavite – pitao ga je Milošević, pokušavajući biti sarkastičan

Tmuran jesenski dan u Haagu, vani cijeli dan pljušti neka sitna, ali uporna kiša, a na ulicama trube veliki, jednako uporni traktori; to nizozemski seljaci prosvjeduju protiv nedavne sudske presude koja njih i njihovu stoku krivi za prekomjerno zagađivanje okoliša dušikom. U bijegu od obje pojave, u lobiju hotela sjedim sa čovjekom koji je prije 18 godina isto tako sjedio nasuprot Slobodana Miloševića na njegovu posljednjem letu iz Beograda. Vladimír Dzuro pokupio je 28. lipnja 2001. Miloševića u Beogradu, sjeo s njime u helikopter, pa u američkoj vojnoj bazi u Tuzli presjeo u zrakoplov i u zračnoj luci Eindhoven predao ga nizozemskim policajcima, pa pravac Scheveningen.

– Uživate li u tome što hapsite nevine ljude? Koliko dugo se time bavite – pitao ga je Milošević, pokušavajući biti sarkastičan prema istražitelju Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koji mu je malo prije polijetanja pročitao njegova prava i obavijestio ga da će biti transferiran u Haag. Nije to bilo uhićenje, bila je to predaja iz ruku vlasti u Beogradu u ruke predstavnika Haaškog tribunala. Milošević je uhićen tri mjeseca ranije, u dramatičnim pregovorima koji su trajali od 30. ožujka do 1. travnja, i od tada do dana susreta s Dzurom boravio je u beogradskom zatvoru.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Škoro: Ne uspijem li potaknuti referendum, podnijet ću ostavku

>> Hrvati u raljama Brexita

>> Divjak: Ne bude li rješenja za prosvjetare, očito idemo na izbore

>> Paket: Večernji list + Slatko i slano 15 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije