Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U BOSTONU

Džohar Carnajev proglašen krivim, moguća smrtna kazna

Džohar Carnajev
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
08.04.2015.
u 20:44

Zasad još nije određeno kada će mladom Čečenu biti izrečena kazna

Džohar Carnajev proglašen je krivim po svih 30 točaka optužnice za bombaški napad u Bostonu 2013. godine. To znači da bi 21-godišnji Čečen mogao dobiti čak i smrtnu kaznu, prenosi ABC. Zasad još nije određeno kada će mu biti izrečena kazna.

Carnajev je napad tijekom bostonskog maratona 15. travnja izveo s bratom Tamerlanom (26), koji je poginuo u okršaju s policijom tijekom bijega. U napadu koji je šokirao američku i svjetsku javnost poginulo je troje ljudi, a ozlijeđeno ih je 264.

Tužitelji su tijekom suđenja iznijeli dokaze da je Carnajev, koji je emigrirao iz Rusije desetljeće prije napada, čitao i slušao džihadističke materijale. U brodu u kojemu se skrivao pronađena je poruka koja sugerira da je napad izveden u znak osvete zbog američkih vojnih pohoda u muslimanskim zemljama.

>> Džohar Carnajev ostavio poruku u čamcu u kojem je pronađen

>> Nova snimka bombaša s bostonskog maratona

Komentara 9

PA
pandora
22:51 08.04.2015.

Mlad i zgodan decko kadje to napravio i sadce platit kaznu sa svojim zivotom

ML
mlinaivo
22:21 08.04.2015.

Da, da... pronađena je poruka u brodu gdje se skrivao. Nije imao drugog posla nego sastavljati poruke. Eh, kad ti CIA smjesti možeš se slikati. S porukom ili bez.

PE
peroizNDRupe
10:58 15.04.2015.

cijeli događaj u Bostonu su odglumili tzv. krizni glumci. a ovo sudenje se nije uopce odvilo. pogledajte Bostonwood 2013 na youtube-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije