Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abid Podbićanin

Džihadist iz Novog Pazara predavao vjeronauk

Abid Podbićanin
Foto: screenshot/youtube
11.10.2014.
u 12:31

Njegov pretpostavljeni dok je bio imam u Prijepolju, kaže kako nije pokazivao ekstremizam i mislili su da će biti dobar imam

Osnivač El-furkana u Novom Pazaru i vođa sandžačkih džihadista u Siriji, Abid Podbićanin završio je islamske studije u Saudijskoj Arabiji, u Medini, a potom je u Prijepolju, u prigradskom naselju Župa, jedno vrijeme bio imam lokalne džamije, pišu mediji u Srbiji o jednom od petoro optuženih srpskih državljana zbog organiziranja odlaska džihadista u Siriju koji je bijegu.

Njegov pretpostavljeni dok je bio imam u Prijepolju, kaže kako nije pokazivao ekstremizam i mislili su da će biti dobar imam.

- Ne znam šta se kasnije događalo s njim i koji je vrag ušao u njegovu glavu, napustio je džamiju, ponovo je uspostavio kontakte s prijateljima iz Saudijske Arabije, pustio je bradu i počeo se družiti sa sumnjivim tipovima - kaže hodža iz Prijedora, a mediji podsjećaju kako je Podbićanina 2011., kada je već bio u ozbiljnim kontaktima s vehabijama, Rijaset Islamske zajednice u Srbiji predložio za vjeroučitelja u Prijepolju i rješenje o imenovanju potpisao je tadašnji ministar prosvjete Žarko Obradović.

Podbićanin je bio vjeroučitelj godinu dana i u školi nije pokazivao nikakav ekstremizam, a poslije je dragovoljno napustio prosvjetu. Otišao je u Novi Pazar i osnovao NVO Furkan za koji se pokazalo da je regrutni centar ekstremista koji sada ratuju u Siriji. Prema obavještajnim podacima, preko Furkana je do sada u Siriju otišlo oko 100 džihadista, iz Srbije tridesetak. Podbićanin u Siriji trenutno u blizini granice sa Turskom zapovjeda jednom postrojbom Sandžaklija, Bosanaca i Albanaca i svi ga nazivaju šejkom, pišu Vesti online.

>> Bilal Bosnić kupuje zemlju i kuće za gradnju novog vehabijskog gnijezda

>> Dorin tata: Dvije godine ne znam ništa o njoj... I onda čujem da je ranjena

Komentara 17

MM
mojski.moja
22:48 11.10.2014.

ne znam zasto s.arapi su nepovoljni ovom imamu iz prijedora. pa odatle islam se prosirio, ne bi ni imam iz prijedora bio posteni ,iskreni, i poznavalac islama ako to ne bi priznao i potvrdio, ako netko ko je musliman zelili s.arape da iskljucuje od islama i kao nesto sto se ne treba druziti,onda taj nije ni imam,nego misli samo da je taman

Avatar 456852
456852
13:23 11.10.2014.

to je samo jedan metak ..

DS
ds
18:51 11.10.2014.

Ja mislio kako su naše obav.službe kilave,kad tamo vidi Srbe,đihadisti im osnuju regrutni centar u dvorištu,a oni pojma nemaju.Kad počmu klati srbima će biti kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije