Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Džarovski: I utakmica Zadar - Croatia Sesvete bila je namještaljka

08.12.2008.
u 18:27

Balkanski kralj sportskih i estradnih namještaljki, Makedonac Velibor Džarovski, u telefonskom razgovoru kazao nam je kako je 16. studenoga iz Hrvatske dobio dojavu o namještanju utakmice Zadar - Šibenik 1:0.

- U Hrvatskoj imam čovjeka koji mi dojavljuje “zicere”, dogovorene utakmice. Tada mi je kazao kako će Zadar sigurno pobijediti Šibenik. Kladio sam se na to da će biti manje od dva gola na toj utakmici, te sam odigrao čistu jedinicu na pobjedu domaćina, iako su me mnogi poznanici uvjeravali da će biti dvojka. Naravno da sam povjerovao svom čovjeku.

O komu se radi?
- Pa zar mislite da bih vam otkrio njegovo ime!? On je biznismen, ima svoju tvrtku, a dobro je upućen u nogometna zbivanja. Ja njemu javljam namještaljke iz Grčke, on meni iz Hrvatske.

Koliko ste novca zaradili na pobjedi Zadra?
- Ne sjećam se. Kod nas u Makedoniji se, upravo zbog sumnji u namještaljke, na listiću ne mogu samostalno igrati parovi srpske, hrvatske, bosanskohercegovačke, makedonske, slovenske, mađarske i grčke lige.

Kladili ste se i u posljednjem kolu Prve HNL?
- Da, imao sam dojavu da je namještena utakmica Croatia Sesvete - Zadar. Znao sam da će biti jedinica.

Opet od istoga dojavljivača?
- Uvijek od istoga. On nikada nije kiksao.

Gdje se u Europi najviše namješta?
- U Belgiji, zato što ondje ima najviše igrača iz država nastalih raspadom Jugoslavije. No, ni ondje ništa nije sigurno. Eto, nekidan je na porazu Standarda od Waregema “riknula” cijela kladiteljska Europa.

Kako objašnjavate taj poraz?
- Čujem da su se i kod njih u momčadi podijelili kad su u pitanju prvenstvene utakmice. Polovica igrača Standarda želi pobjedu, pola je protiv, pa onda kako ispadne - zaključio je Velibor Džarovski. (td)


Zubak: Džarovskom treba psihološka pomoć

Ogorčen je bio Zvonimir Zubak kada je čuo za izjavu Velibora Džarovskog. - Do sada nisam bio u to siguran, no izjavom o namještanju utakmice potvrdio je da je zaista lud. Moj mu je savjet da potraži psihološku pomoć, i to samo od nekog vrhunskog stručnjaka. Kako bi nam Zadar pustio utakmicu kad mu je svaki bod važan kao suho zlato. Svi koji su bili na utakmici vidjeli su da je to bila teška borba i da nije bilo popuštanja - kazao je Zubak. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije