Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastao se s Dodikom

Džaferović i Komšić odbili susret s ruskim ministrom vanjskih poslova

Sergej Lavrov
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.12.2020.
u 11:05

Bošnjački i hrvatski član državnog vrha te Milorad Dodik trebali su održati zajednički sastanak sa šefom ruske diplomacije

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su se sastati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, potvrđeno je u utorak iz njihovih ureda u Sarajevu.

Bošnjački i hrvatski član državnog vrha te Milorad Dodik koji je trenutačno predsjedatelj Predsjedništva BiH trebali su održati zajednički sastanak sa šefom ruske diplomacije koji je od ponedjeljka u službenom posjetu BiH.

Lavrov se odmah po dolasku u Istočnom Sarajevu sastao s Dodikom i drugim dužnosnicima iz Republike Srpske, a njih su dvojica nakon tog susreta poslali poruke kojima su osudili napore zapadnih država da potaknu reforme u BiH opisujući ih kao pokušaje revizije Daytona i miješanje u unutarnje stvari BiH.

Lavrov se također založio za što brže zatvaranje Ureda visokog predstavnika (OHR) te je podupro blokade koje dolaze iz RS, a cilj im je spriječiti da BiH postane članicom NATO saveza.

Komentara 10

SI
sisavac
11:26 15.12.2020.

komšić nije hrvatski član. revizija daytona može ići u dva smjera, jačanje unitarne bih ili rastakanje na sastavne dijelove, po nacionalnom ključu. što bih građani ne bi išli na referendum pa odlučili u kojem obliku zajednice žele ili ne žele živjeti? zašto se ta famozna međunarodna zajednica tolko boji odluke naroda, nego gura svoja rješenja koja ne prolaze ni u njihovim državama? ako se srbiji 10 godina govori da mora prihvatiti realnost po pitanju kosova, zašto se onda i bosance ne pusti da na jednak način prihvate činjenice? ni srbi ni hrvati neće otići, imaju svoje relativno kompaktne teritorije... što međunarodni posrednik ima raditi u bih, sa ovlastima većim od izabranih političara? vlast u državi proizlazi iz naroda. u bih ne. sve mi se više čini da će iduće godine u bosni biti veselo i jako vruće, za sve. inače, za one koji znaju modus operandi zapadnih arhitekata, vidljiv je poznati uzorak ponašanja. prvo se napravi kriza, onda prisili ljude na posebna pravila igre, 20 godina im se popuje i naturaju određene stvari koje održavaju tinjajuće sukobe, kad se narodi osvijeste, žele zbaciti s grbače strane upravljače, iskorištava se jedna strana kojoj se daju nemjerljivo velike ovlasti i uloga u zemlji, obećava novo uređenje države, sve na račun druge kao slabije strane. ali jednakopravne, to se namjerno izbjegava spominjati. bih nikad nije bila država, uvijek samo teritorij, zemljopisni pojam, pod nečijim upravljanjem, turska, austrija, pa jugoslavija. sve to je nestalo.

LO
lojtra2
12:27 15.12.2020.

Dakle, koji je to "hrvatski član" uz džaferovića i komšića?

MP
miroslav.petkovic.7564
14:56 15.12.2020.

Komsic bi primio od Erdogana.Hrvati moraju napravit hitno treci entitet inace propast.E neces bosnjo preglasavat leti na tepihu Komsic i Dzaferovic lete na tepihu.Bosnjaci se vratili u sedamnesto stoljece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije