Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET U BIH

Džaferović: Dodik neće nikada od BiH odvojiti niti jedan pedalj, to mu mora biti jasno

Milorad Dodik
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
1/3
15.02.2020.
u 17:48

Komšić je Dodiku poručio kako svojom galamom sigurno neće uspjeti prestrašiti nikoga u BiH jer nije u prilici realizirati svoje prijetnje.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član državnog vrha Šafik Džaferović kritizirali su u subotu ponašanje predsjednika Srbije, upozoravajući kako Aleksandar Vučić nije smio ne reagirati na prijetnje Milorada Dodika otcjepljenjem RS od BiH.

Komšić je posebnom izjavom reagirao na ishod Vučičevog sastanka s članom predsjedništva BiH Dodikom i predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović u Beogradu na kojemu je sudjelovao i partijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Dodik je nakon tog susreta kazao pred novinarima kako će RS "ići svojim putem" te je najavio referendum o statusu tog entiteta a Vučić na to uopće nije reagirao kazavši samo kako se zalaže za mir.

"Nama već odavno ništa ne znače fraze koje Vučić izgovara u tim prilikama, poput fraza o poštivanju teritorijalnog integriteta, dok mu istodobno Dodik 'puše za vratom' i najavljuje nove sukobe na ovim prostorima, jer put koji on spominje i kojim želi krenuti je put sukoba. Bilo bi dobro kada bi Vučić koji često govori kako je najvažnije sačuvati mir konačno kazao tko taj mir ugrožava", stoji u Komšićevoj izjavi koja je medijima dostavljena iz njegova ureda u Sarajevu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dodao je kako je sigurno samo to da njegova zemlja ne ugrožava mir jer i danas nudi ruku suradnje ali će inzistirati da se prestane zadirati u njen integritet.

Komšić je Dodiku poručio kako svojom galamom sigurno neće uspjeti prestrašiti nikoga u BiH jer nije u prilici realizirati svoje prijetnje.

"Kao što smo mu i ranije poručili, niti ima moći, niti snage da bilo koju najavu ostvari. Međutim, upamtit ćemo to da su njegove želje u Beogradu naišle na razumijevanje", poručio je Komšić. 

Na sličan način reagirao je i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

"Milorad Dodik neće nikada od Bosne i Hercegovine odvojiti niti jedan njezin pedalj i to mora biti jasno i njemu i svima koji možda o tome sanjaju. Isto tako mu mora biti jasno da neće proći ni njegove bahate prijetnje, uvrede ni ucjene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika bojimo", izjavio je Džaferović a predsjedniku Srbije Vučiću je poručio kako bi jedini stvarni dokaz njegova poštivanja BiH bilo distanciranje od Dodika.

Komentara 12

BE
Beskucnik
18:41 15.02.2020.

Jel to Komsic zeli uvuc Hrvate u rat protiv Srba ?BIH LZN se moze rijesit samo stvaranjem treceg entiteta i slabljenjem unitarne drzave ,nema nista od isila na balkanu Hrvatska to ne smije dozvolit

HR
hrvoje111122
18:37 15.02.2020.

Pa vec ti je odvojio republiku aj ne pricaj gluposti

PL
Playmaker
03:49 16.02.2020.

Hahaaaaaaaaaaa krade nas u Bih i prodaje nam Maglu !!!! A mi svi glupi i šutimo !!! ???? jesmo tupavi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije