Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije komercijalno održiv

Dyson odustao od projekta električnog automobila

James Dyson
Foto: CHRIS J RATCLIFFE/News Syndication/PIXSELL
1/3
10.10.2019.
u 22:28

Tesla je jedina koja se probila na tržište, uloživši milijarde dolara investicijskog kapitala, no tek treba ubrati cjelogodišnji profit.

 James Dyson, izumitelj usisavača bez vrećica, odustao je od svog ambicioznog plana izrade električnog automobila jer taj projekt nije komercijalno održiv.

Dyson je pojasnio da su njegovi inženjeri izradili "fantastičan automobil" te da projekt nije prekinut zbog nedostataka u istraživačkom procesu ili razvoju.

"Iako smo se jako trudili tijekom cijelog razvojnog procesa, naprosto ne vidimo kako ga učiniti komercijalno održivim", rekao je Dyson.

Prema njegovim riječima, tvrtka je pokušala naći kupca za taj projekt, ali nije uspjela. Američka kompanija Tesla je jedina koja se probila na tržište, uloživši milijarde dolara investicijskog kapitala, no tek treba ubrati cjelogodišnji profit.

VIDEO Tesla Model 3 u Zagrebu

Komentara 2

GI
Gips
02:51 11.10.2019.

Zato šta govore o kompaniji Tesla, a ne ime ili prezime. Bilo bi prilično glupo da pišu kompanija Tesla je uložio... zašto ti je to nepremostivo za prihvatit ako tako napišu, bez razloga se nerviraš

NE
Nepokolebljiv
00:58 11.10.2019.

Nepismeni tipcine iz HINA-e uporno nastavljaju adresitari automobil Tesla imenicom ZENSKOG roda! Zasto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije