Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA ZBOG MEĐE?

Dvostruko ubojstvo pokraj Novske – ubio brata i njegovu suprugu

ubojstvo Novska Voćarica
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/9
10.07.2014.
u 12:09

Ništa nije upućivalo na to da bi prijašnje prepirke među braćom mogle kulminirati krvavim obračunom

Nakon što su se sukobili i posvađali, Jakov Dabrović iz vatrenog je oružja ubio brata Antuna i njegovu suprugu. Snaha ubijenih uspjela je pobjeći na gornji kat kuće.

Braća su živjela u kućama jedan pored drugoga u naselju Voćarica pokraj Novske. Susjedi kažu da su jutros čuli prepirku iz dvorišta. Navodno je Antun prvo napao brata Jakova koji je otišao po oružje. Vratio se u bratovo dvorište ubio je supružnike ne pragu njihove kuće. Nakon što je to učinio, oružje je predao trećem bratu s kojim živi u istoj kući, pričaju susjedi.

Pucnjevi koji su odjeknuli selom i povici uplašene snahe s kata kuće prestrašili su sve. Jedna susjeda nam kaže da se njezin unuk od straha sakrio pod krevet, a ona je izišla iz kuće tek kada je došlo vozilo Hitne pomoći i policija.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Ništa nije upućivalo na to da bi prijašnje prepirke među braćom mogle kulminirati krvavim obračunom.

– Znali su se sporiti oko zemljišta i međe pa pretpostavljam da je zbog toga došlo do njihova obračuna koji je završio dvostrukim ubojstvom. Tko bi očekivao da će dugogodišnje prepiranje ovako završiti. Obojica su u mirovini i uvijek bi priskočili u pomoć seljanima oko poslova. Oba brata bila su branitelji – rekao nam je Ivan Abramović, prvi susjed preko puta.

Kaže da Jakova zna i kao čovjeka koji, ako nije mogao pomagati, nije ni odmagao. Jakov i Antun bili su u ranim šezdesetim godinama života, Jakov ima četvero djece dok je iza Antuna ostalo troje i unučad.

Ovo nije prvi slučaj ubojstva u Voćarici. U posljednjih desetak godina dogodile su se čak četiri nasilne smrti. Mještani su prošli teške trenutke u ratu, u progonstvu i tijekom obnove razrušenih kuća. Sve je to ostavilo traga na nekima od njih.

Očevid je dugo potrajao, vodio ga je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Sisku. Osumnjičeni je priveden u policijsku postaju u Novskoj.

>> 30 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Belišću

>> Suđenje Bošku Šapiću za dvostruko ubojstvo: 'Krv je šiknula i samo je klonuo...'

Komentara 28

MI
Mirnadob
14:01 10.07.2014.

Bojim se da bi se tako nesto i mom suprugu moglo gogodit,isto kod Novske,skoro na samoj Savi,necak od mog supruga se hoce prosirit na nase imanje,pa nagovara oca,brata od supruga,da popije pola litre rakije i da nas sredi, i da nece puno odgovarat.PS, mi im smetamo,i ako smo samo 2-3 mj. god. dole,na zalost u cijeloj HR nema zakona,a pogotovo ne u Novskoj.

SW
swic
12:22 10.07.2014.

To nije brat kad more tako nesto napravit ..

WI
wiki54
14:36 10.07.2014.

toni_montana- neznam i nezanima me iz koje si ti vukojebine, ali taj dio lijepe nase je opustosen i unisten za vrijeme domovinskog rata i nastavljen je s unistavanjem i nakon oslobodjenja, ali sela koja se protezu u tom dijelu Zapadne Slavonije uvijek su ljudi zivjeli od svog rada na zemlji uzgajajuci stoku.Mnogi su radili i zaradjivali po firmama koje su radile i zaposljavale mjestane tih sela i odavno je sprovedena struja , asfaltirana cesta( ja se ne sjecam kad je to radjeno jer sam bila dijete mozda 2-3god.) plin, nema kuce koja nema telefon, a ovo sto se desilo, zalosno je i tragicno.ovi dvoje ce pod zemlju, a brat koji je potegao oruzje u zatvor i zemlja sto posjeduje ostat ce neobradjena, ili u najgorem slucaju djeca koju ima s gorcinom ce je obradjivati i cijeli zivot nositi se sa sramotom sto im je pocinio otac. To podrucje zap. Slavonije je lijepo i bogato, nazalost unisteno i neiskoristeno, nikako nemozes nazvati vukojebinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije